Overslaan en naar de inhoud gaan

S02, aflevering 01 | Ministadstuin, maxigroen

Bouwpercelen worden alsmaar kleiner, dus ook de tuinen. Toch kan groen nog uitbundig. In deze aflevering nemen presentatoren Marc Verachtert en Gil Claes je mee naar een kleine stadstuin in Brugge, maar met maximaal veel groen. Een waterbassin zorgt voor de finishing touch en creëert zelfs een waardevolle klimaattuin. 

Aflevering 1: ministadstuin, maxigroen

Functionele en aantrekkelijke tuinen

Zelfs als je weinig ruimte hebt, kun je een mooie tuin maken. Een goed ontwerp en slimme inrichting maken dit mogelijk, door bestaande elementen te combineren met nieuwe toevoegingen.

Inrichting en beplanting

Bouw verder op de sterktes van je tuin en verbeter die door een doordachte inrichting of beplanting. Naast een bestaand terras zorgt een nieuw aangelegd avondterras bijvoorbeeld voor een veelzijdige buitenruimte.

Rustgevende waterpartij

Een waterpartij met vissen en waterplanten zorgt voor een visueel aantrekkelijke tuin. Het is ook lekker koel op warme dagen, wat zorgt voor een ontspannen sfeer.

Unieke plantensoorten

Planten zoals Fatsia Japonica en Salie Hot Lips maken de tuin aantrekkelijker en gevarieerder. Want ze hebben unieke kenmerken, zoals mooie herfstkleuren en eetbare besjes, die de tuin een extra touch geven.

Slimme gazonkeuze

De combinatie van gras en klaver in het gazon is een slimme keuze. Klaver maakt het gras gezond door stikstof op te nemen en het gras te voeden. Zo krijg je een gezond gazon zonder extra bemesting. Tegelijk is klaver beter bestand tegen droogte dan gras. Daardoor blijft het gazon groen, zelfs tijdens extreme zomers.

Creatief gebruik van ruimte

Door creatief om te gaan met de beschikbare ruimte, kun je zelfs kleine tuinen veelzijdig en aantrekkelijk inrichten. Dankzij slimme oplossingen en innovatieve ontwerpen gebruik je elke vierkante meter optimaal.

Voordelen van diversiteit

De combinatie van planten en elementen in de tuin zorgt voor een aantrekkelijke uitstraling en voor een gezond, duurzaam ecosysteem. Verschillende planten samenbrengen, bevordert de biodiversiteit en draagt bij aan een evenwichtige tuin.

Onderhoudsvriendelijke oplossingen

Een tuin kan mooi en onderhoudsvriendelijk zijn als je de juiste materialen kiest en combineert. Die doordachte aanpak bespaart tijd en moeite, terwijl de tuin er altijd verzorgd uitziet.

Seizoensgebonden schoonheid

Een tuin vol planten die het hele jaar door interessant blijven, krijgt tijdens elk seizoen een aantrekkelijke uitstraling. Herfstkleuren, wintergroen, lentebloemen en zomerweelde bieden het hele jaar door iets moois om van te genieten.

Vind een tuinaannemer in je buurt.