Overslaan en naar de inhoud gaan

Beplantingsadvies voor de zomer

Ontdek hier alles over planten die je tuin in de zomer laten stralen:

Blauwe planten

Breng met planten blauw in de tuin en het wordt er subtieler en mooier. Blauw, indigo en violet zijn de kleuren die in de levende natuur erg bijzonder zijn. Combineren met blauwe planten of het maken van een ‘blauwe tuin’ is een echte uitdaging, maar gaat voor een resultaat om jaloers op te worden. Bijzonder blauw is overal te vinden: in bladeren en in bloemen, bij vaste planten, heesters en bomen, waterplanten en eenjarigen.

Fruitbomen

Fruit oogsten uit eigen tuin is fantastisch en lekker. Vooral ‘grootfruit’ geven heerlijke en overvloedige opbrengst die u vers kunt eten of verwerken. Verser, duurzamer en lekkerder fruit is er niet. Niet veel ruimte? Tegenwoordig worden veel fruitboomsoorten en -rassen ook op onderstammen gekweekt, die de bomen klein houden. Ze groeien overal waar wat zon is, in gewone, goed gedraineerde tuingrond. Nog even en veel soorten bloeien weer uitbundig, meestal met roze of witte bloemen. Om geweldig van te genieten!

Bramen en bottels

In de tuin zijn sierplanten met culinaire meerwaarde ideaal. Bramen zijn geweldig om van te snoepen, in desserts te verwerken of om sap en jam van te maken. Rozenbottels zijn heerlijk gekookt als zoete saus, in jams en compotes, om thee van te trekken en in ijs. Plant bramen beschut als leiplant tegen de schutting en zet bottelrozen gewoon tussen de sierplanten. Een aanwinst voor jouw tuin en eettafel! 

Bloeiende zomerplanten

De zomerse tuin is een plek om je in op te laden, jezelf te hervinden en de dingen weer in een juist perspectief te zien. De zachte, beloftevolle kracht die bloeiende planten uitstralen, helpt daarbij enorm. En er bloeit nu veel, heel veel…

 

Rozengeur

De meeste rozenliefhebbers willen dat hun rozen geuren. Er is ruime keuze aan heerlijk geurende rozen: voor ieder soort toepassing, van bodembedekkers tot klimmers, op stam en als struik, met overdadige trossen bloemen of schitterend en edel grootbloemig. 

Soorten rozen

Geen bloem met een rijkere geschiedenis dan de roos. Doorheen de tijd werd de zoete, bedwelmende geur van de roos gelinkt aan de liefde. Ook in jouw tuin misstaan deze romantische bloeiers niet.

Bessenstruiken

Bessenstruiken zijn een echte aanwinst in de tuin. Sommigen zijn blikvangers in de siertuin, andere zijn ook lekker om van te snoepen. Kinderen zullen er dol op zijn!