Overslaan en naar de inhoud gaan

Effectieve ziekte- en plaagbestrijding

Een tuinaannemer garandeert elke tuin een mooie en gezonde toekomst. Gaat het toch eens fout dan zorgt hij voor een snel en passend herstel.

Sterke planten gegarandeerd

Een tuinaannemer voorkomt dat een tuin een zorgenkind wordt. Vandaar dat hij bij de aanleg ervan heel wat aandacht besteed aan grondvoorbereiding en bemesting, maar ook zorgt voor de juiste plant op de juiste plek. Zo garandeert hij elke plant een goede start en een mooie tuintoekomst.

Als plantexpert maakt hij het de planten bij elke onderhoudsbeurt nog meer naar hun zin. Ze krijgen op maat een extra portie meststof, kalk of mulch, een snoeibeurt, een steuntje… Dit helpt hen gezond te groeien en wapent ze zo tegen schimmels en plagen. Een jaarlijks tuinbezoek van je tuinaannemer is dan ook een investering in tuintoekomst en -kwaliteit.

Juiste plant op de juiste plek

Gratis tuinhulp

Er zijn steeds plagen die profiteren van wind, regen of zonneschijn om je tuin binnen te dringen. Bladluizen voorop. Gelukkig bieden lieveheersbeestjes en ander nuttige insecten weerwerk zonder dat we hun hulp moeten inroepen. Nemen de luizen toch eens de overhand, ga ze dan zelf te lijf met bijvoorbeeld een fikse waterstraal uit de tuinslang.

Ken de camouflagetechnieken

Sommige insecten weten zich zo goed te verstoppen dat het niet duidelijk is wie of wat je tuinplanten het leven zuur maakt. Zo drukken schildluizen zich goed gecamoufleerd tegen de takken van een taxus, sierkers of camelia en vreten larven van taxus- en rozenkevers diep in de grond aan de wortels. Een tuinaannemer weet ze gegarandeerd te vinden. Ook al is het soms moeilijk om de juiste oorzaak te duiden. Het zijn bijvoorbeeld niet de vogels die een gazon enorme schade aanbrengen. De eigenlijke schadeveroorzaker zit onder de grond. De vogels plukken enkel gras los waar emelten of engerlingen de wortels van hebben opgegeten en willen net hen opeten.

Vind een tuinaannemer in je buurt.

De perfecte plantendokter

Er zijn weinig tot geen ziekten of plagen die een tuinaannemer niet kan oplossen. Zelfs de gevreesde buxusschimmels die steeds sterker om zich heen grijpen en buxusmot waarvan de larven op een minimumtijd hegjes en scheervormen kaalvreten, hoeven geen einde te betekenen van je mooie tuin. Laat de tuinaannemer wel liever (te) vroeg, dan (te) laat langskomen, want hoe vroeger in het stadium hoe gemakkelijker te genezen.

Buxusmot bestrijden