Overslaan en naar de inhoud gaan

Effectieve onkruidbestrijding: tips & methoden

Niets vervelender dan een mooie tuin die ontsierd wordt door onkruid. Je vindt het overal. Onkruid tussen tegels op je terras of onkruid in het gazon. Het kan andere planten overwoekeren en zelfs laten sterven. En mooi is het ook niet uit. Je tuinaannemer helpt je graag bij het voorkomen en bestrijden van onkruid in je tuin.

Onkruid voorkomen begint bij de aanleg

Onkruid voorkomen is gemakkelijker dan je denkt. Op naakte grond heeft onkruid vrij spel. De bodem warmt sneller op en geeft zo de kans aan heermoes, kweekgras, muur, hoornbloem, netels of klein kruiskruid om te groeien en te bloeien. Dit maakt dat onkruid verwijderen moeilijker wordt.

De oplossing? Vermijd naakte grond. Zo kan je onkruid voorkomen. En dat begint bij de aanleg van je tuin. Plant je planten dicht genoeg bij elkaar, gebruik bodembedekkers en natuurlijk afdekmaterialen. Je tuinaannemer staat je met raad en daad bij. Heb je er nog geen? Gebruik dan deze handige zoekfunctie en vind een tuinaannemer in je buurt?

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Hoe onkruid in je gazon vermijden? Dit kan je doen

Wil je onkruid bestrijden tot een minimum beperken? Stap dan naar je tuinaannemer. Bij de aanleg van je tuin kan je rekenen op zijn expertise. Eerst en vooral zal hij kiezen voor sterke, gezonde planten die aangepast zijn aan de bodem van je tuin. Je tuinaannemer kent het assortiment en weet welke planten het goed doen in jouw tuin.

De oplossing? Vermijd naakte grond. Zo kan je onkruid voorkomen. En dat begint bij de aanleg van je tuin.

Hij kan er ook voor kiezen om te werken met een bodembedekker. Je tuinaannemer zorgt voor de juiste plantdichtheid om onkruid in je gazon geen kans te geven.

Daarnaast kan de tuinaannemer ook worteldoek of een mulchlaag aanbrengen. Zo heeft onkruidzaad geen grond om te kiemen.

Vermijd naakte grond

Tips en tricks voor onkruidbestrijding

Krijg je het onkruid in tuin niet onder controle? Aarzel niet om je tuinaannemer te raadplegen. Hij kan snel het onkruid herkennen en je bijstaan met raad en daad. Onkruid bestrijden vergt vakkennis en praktijkervaring. Hij beschikt ook over het juiste materiaal en kan onkruid wegbranden of onkruid verdelgen. Daarin maken professionele tuinaannemers het verschil.

Landelijke tuin