Overslaan en naar de inhoud gaan

Tuinafsluitingen: stijlvolle en functionele opties

Wens je meer privacy in je tuin? Dan kan een tuinafsluiting een oplossing bieden. Een tuinaannemer kan voor jou een oplossing op maat uitwerken: met een groenscherm, maar net zo goed met een omheining of met hekwerk, inclusief bijpassende poort.

Tuinschermen: meer dan groen alleen

Hagen vragen geduld voor ze op de gewenste hoogte zijn en privacy garanderen. Andere tuinschermen doen dat vanaf het eerste moment. Verduurzaamd hout of duurzame houtsoorten met een levensduur van 25 jaar, blijven erg populair. IJzer, maar ook aluminium en kunststof – al dan niet met het uitzicht van hout – en combinaties ervan, tonen zich echter even tuingeschikt.

Bepaal samen met je tuinaannemer welk scherm het beste past in jouw tuin en combineer functionaliteit, esthetische kwaliteiten, duurzaamheid en gering onderhoud. Kies je bij je tuinafsluiting voor standaardmaten en modellen, dan krijg je een prijs buiten concurrentie. Ga je voor maatwerk? Hou er dan best rekening mee dat dit aanpassingen vereist en dus ook meer tijd en arbeid.

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Een zichtbare omheining

Primeert privacy, kies dan voor een zichtdichte omheining van 180 tot 200 cm hoogte. Nog hoger gaan kan een opgesloten gevoel creëren. Blijf je zicht hebben op of vanuit een buurperceel? Laat je tuinaannemer dan een solitaire boom of enkele leibomen bijplanten of installeer een sfeervolle pergola aan of boven je terras of favoriete plek in je tuin.

Tuinafsluiting aanleggen
Tuinafsluiting aanleggen
Tuinafsluiting aanleggen
Tuinafsluiting aanleggen
Tuinafsluiting aanleggen
Tuinafsluiting aanleggen
Tuinafsluiting aanleggen
Tuinafsluiting aanleggen

Tuinpoort als sluitstuk

Ook de tuinpoort maakt integraal deel uit van een tuinafsluiting. Ze kan gekozen worden in hetzelfde materiaal of uitzicht en natuurlijk ook op identieke hoogte. Draaipoorten zijn het meest courant. Gebruik je de voortuin ook als leeftuin of sluit je woning dicht aan op straat? Dan is een schuifpoort waarschijnlijk een betere oplossing. Ze kunnen beide voorzien worden van automatische poortopeners, parlofoon, verlichting, … Jouw tuinaannemer informeert je graag over de mogelijkheden om je comfort, maar ook je veiligheid te verhogen.

Steeds de ideale lijn

Twijfel er niet aan, het plaatsen van een tuinafsluiting is specialistenwerk. Je wilt tenslotte een omheining die zowel in de lengte als de hoogte perfect uitgelijnd is en natuurlijk een tuinleven lang rechtop blijft staan, zelfs bij storm. Een standaard funderingsplaatje volstaat dan niet altijd. Een tuinaannemer weet wat noodzakelijk is. Bovendien kan hij met zijn ervaring meteen ook zorgen voor extra tuinkwaliteiten, zoals bijvoorbeeld de integratie van bijpassende planten.

Tuinafsluiting aanleggen