Overslaan en naar de inhoud gaan

Modern tuinontwerp: groene haven

Na een leven als schippers planden de eigenaars om permanent aan wal te gaan in een rustige woonwijk. Tuinaannemer Sam Debie kreeg de vraag om met een aangepast ontwerp de privacy en speelruimte voor de kleinkinderen te garanderen.

Onze tuin lokt ons echt wel het land op. 

30537
Grasperk en robuuste schommel bieden speelruimte voor de kleinkinderen

In de voortuin voorzag Sam een brede toegang in platines naar de voordeur en dubbele garagepoort. De woning kleedde hij aan met een meerstammige struik en een karaktervolle perenboom. Onderin zorgen siergrassen, zomerbloeiers en wintergroene massieven voor een romantische touch.

Voortuin met perenboom, meerstammige struiken, zomerbloeiers, siergrassen en wintergroene massieven

Langs het huis loopt een brede rijlaan naar de achtertuin. Daar kreeg het gezin een heerlijk overloopzwembad naast een kleurige vasteplantenborder. Sam omkaderde het zwembad met keramische tegels met houtlook. Ook het ruime terras achter de woning gaf hij eenzelfde aankleding.

Overloopzwembad met kleurige vasteplantenborder

In de hoogte bleven drie stoere eikenbomen behouden, maar Sam gaf ze een grondige verjongingssnoei. Voor de kleinkinderen staat in het grasperk een robuuste schommel. Speelse uitsparingen met siergrassen en solitaire meerstammige struiken doorbreken het strakke groene grondplan.

Drie stoere eikenbomen ondergingen een grondige verjongingssnoei

Na een lange speurtocht kozen de eigenaars voor een afsluiting uit bamboe, een degelijk natuurlijk materiaal dat met zijn fraaie uitstraling ritme en dynamiek aan de tuin toevoegt. Twee keer per jaar snoeit Sam vakkundig de beplanting. Deze is tevens voorzien van een dikke laag lavakorrels zodat het onkruid geen kans maakt.

Afsluiting in bamboe brengt ritme en dynamiek in de tuin

In deze onderhoudsvriendelijke tuin is eveneens een automatische beregeningsinstallatie voorzien die vanop afstand kan worden bediend. Bij valavond kunnen de eigenaars genieten van een feeëriek lichtspel. De kleinkinderen vinden tijdens hun bezoek alvast meteen de weg naar het zwembad of de schommel in deze groene thuishaven voor groot en klein.

 

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Een groene haven
Een groene haven
Een groene haven
Een groene haven
Image
Een groene haven
Image
Een groene haven
Image
Een groene haven
Image
Een groene haven
Image
Een groene haven
Image
Een groene haven
Image
Een groene haven
Image
Een groene haven