Overslaan en naar de inhoud gaan

S01, aflevering 04 | Stadstuin in vakantiesfeer

Je hoeft geen immense ruimte ter beschikking te hebben om er een echte ’vakantietuin’ te creëren. Dat kan met een zwembad of –vijver of met zuiderse beplanting, maar een sobere, rustgevende aankleding kan net zo goed voor die ontspannende sfeer zorgen.

Aflevering 4 Van Droom tot Tuin

Stadstuin met zwemvijver

Ontdek een unieke zwemvijver in de stad. Deze vijver ziet eruit als een zwembad, maar is natuurlijk gefilterd door planten. Dat zorgt voor een rustgevende en gezonde omgeving. Het geavanceerde systeem met plantfilters houdt het water helder en gezond. Daarin spelen verschillende soorten zoals de hoge moerasplanten een belangrijke rol.

Privacy dankzij leibomen

Leibomen zorgen voor privacy en windbescherming in de tuin. Compacte boomsoorten zoals Japanse esdoorn en kurkeik zijn visueel aantrekkelijk en functioneel. Leibomen vormen en onderhouden, vraagt geduld, expertise en tijd. Maar de juiste start is cruciaal om deze gestructureerde bomen goed te laten groeien.

Mediterrane planten en geveltuinen

Kies mediterrane planten zoals citrus en jasmijn voor je tuin in de zon. Geveltuinen (verticale tuinen) zijn perfect voor kleine ruimtes en geven een vakantiegevoel. Bekijk de beste plantensoorten voor verticale geveltuinen.

Onderhoud en groen in kleine tuinen

Fruitbomen, druiven en jasmijn kunnen beperkte ruimtes omtoveren tot groene oases. Daarbij is onderhoud extra belangrijk. Hou je geveltuin gezond door de verschillende planten op de juiste bodem te planten en doordacht te verzorgen.

Rooftop vol ontspanning 

Hoe je een dakterras omtovert tot een rustige tuin? Zorg voor levendige planten, rustige kleuren en gezellige zitplekken. Zo kan je in de stad genieten ... op hoog niveau.

Vind een tuinaannemer in je buurt.