Overslaan en naar de inhoud gaan

S01, aflevering 01 | Veelzijdige gezinstuin

Een jong gezin wil een veelzijdige tuin. Dankzij het creëren van ‘compartimenten’ ontstond in deze tuin een opdeling in enkele aparte ruimtes met elk een eigen functie, zonder dat de wanden of schermen te opvallend aanwezig zijn.

Van Droom tot Tuin - aflevering 1 - Veelzijdige gezinstuin

Van Droom tot Tuin - aflevering 1 - Veelzijdige gezinstuin

Verkenning van tuintypes

Ontdek de verschillende tuintypes - van bouwplaatsen tot volwassen tuinen - en laat je inspireren om je eigen tuindromen waar te maken. Bomen planten vereist zorgvuldige planning en voorbereiding, inclusief grondwerken en puinruimen. Door de losgemaakte grond te verrijken met voedingsstoffen voor gezonde plantengroei heb je een goede basis.

Bodemanalyse en organische stof

De Bodemkundige Dienst van België benadrukt het belang van bodemanalyse: de aanwezigheid van organische stoffen is cruciaal voor een gezonde tuin. Want die geven de planten een goede basis.

Creatief ontwerp en moderne materialen

De tuinier maakt gebruik van hoogteverschillen en moderne materialen om een eigentijdse voor- en achtertuin te ontwerpen. Grote tegels creëren een zwevend effect, terwijl een slimme terrasoplossing het huis aanvult.

Grote tegels en veelzijdig beton

Steeds meer mensen kiezen voor grote tegels in hun buitenruimtes. Deze tegels zijn mooi en praktisch als speelplaats voor kinderen. Beton in landschapsarchitectuur biedt nu een scala aan vormen, kleuren en coatings om aan klantvoorkeuren te voldoen.

Opritten en tuinen

Er zijn veel opties voor opritten en tuinen, zoals betontegels, kiezelstenen en gras. Het gebruik van niveauverschillen en contrasterende kleuren is populair. Als je het regenwater opvangt en naar de grond leidt, krijgen de planten voldoende vocht. Met een stapstenenpad naar het terras krijgt de achtertuin nog meer groen.

Rustgevend vijverontwerp

Een vijver zorgt voor een rustige en visueel aantrekkelijke ontsnapping aan stadsgeluiden en is zichtbaar vanuit het huis. Verschillende soorten paden en groenvoorzieningen, zoals bodembedekkers en bloemen, creëren een levendige tuinruimte. De lange smalle tuin is verdeeld in compartimenten voor een samenhangende maar diverse uitstraling.

Duurzaam tuinhuis met warmtebehandeld essenhout

Het tuinhuis is gemaakt van warmtebehandeld essenhout, wat het duurzaam en geschikt maakt voor een tuinruimte. Grote openingen bieden uitzicht op de tuin, met rustige kleuren en een groen dak met snelgroeiende druiven- en kiwiplanten.

Creatieve tuinindeling

Als je de tuinruimte creatief benut, creëer je verschillende zones voor ontspanning, spel of de kweek van eetbare bessen en vruchten.

Vind een tuinaannemer in je buurt.