Overslaan en naar de inhoud gaan

Buitenverlichting: helder advies

Vergeet de verstraler op de gevel, laat een tuinaannemer gepaste buitenverlichting installeren in jouw tuin. Hij gaat voor sfeer van begin tot einde en voor functionaliteit waar het moet. 

Passende buitenverlichting is essentieel

Je zou haast hopen dat het donker wordt om bomen en struiken te belichten en het terras in feestelijk licht te zetten. Een sfeerhoekje krijgt daarbij vanzelfsprekend meer intiem licht en het pad ernaartoe vraagt dan weer om laag tegen de grond geplaatste armaturen die het licht breed uitwaaieren zonder dat het in de ogen schijnt. Lichthinder is het laatste wat een tuinaannemer wil en lichtvervuiling evenmin. Met zijn advies stuur je licht niet doelloos de lucht in waardoor nachtdieren van slag raken. Binnen tuinverlichting zijn er echt mogelijkheden te over: van direct licht uit grondspots of lampen op voet tot wand- en hanglampen, maar ook lichtstraten, lichtlijnen, accentlichten, …

Buitenverlichting

Verlichting: duurzaam opgelost

en tuinaannemer is wegwijs in alle mogelijkheden voor passend tuinlicht, inclusief schrikverlichting die – eventueel sensorgestuurd – inschakelt in geval van ongewenst bezoek.

De laatste jaren is buitenverlichting snel geëvolueerd. LED en 12 volt lampen worden de nieuwe norm. Ze kunnen echter nog niet overal toegepast worden of zijn voor bepaalde effecten minder geschikt dan traditionele verlichting zoals schijnwerpers en hogedruklampen. Je tuinaannemer helpt je te kiezen voor kwalitatieve materialen en modellen die het beste in jouw tuin passen. Kwaliteitsvolle producten hebben hun prijs, maar gaan een tuinleven lang mee en scoren op energiezuinigheid, duurzaamheid en veiligheid.

In de toekomst kijken

Tuinverlichting plaatsen is echt tuinaannemerswerk. Niet alleen omdat alle aansluitingen volgens de regels van de kunst uitgevoerd moeten worden, maar ook en vooral omdat de plaatsing van de verlichtingselementen visie op de toekomst vraagt. Planten groeien en tuinverlichting moet daar rekening mee houden. 

De kans is groot dat je tuinaannemer je voorstelt om de buitenverlichting te verdelen over meerdere circuits met elk een aparte schakelaar, mogelijk zelfs met dimmers. Daarmee maakt hij je nog meer meester van je tuin waarbij er licht is daar waar jij het hebben wil. Hij zal je waarschijnlijk ook suggereren om parallel aan het lichtcircuit stekkerdozen te installeren. Daarmee kan je wanneer je maar wilt extra lichtpunten aansluiten, maar ook stroom aftakken voor bijvoorbeeld een heggenschaar, trimmer of ander tuingereedschap.

Buitenverlichting
Buitenverlichting
Buitenverlichting
Buitenverlichting

Vind een tuinaannemer in je buurt.