Overslaan en naar de inhoud gaan

Laat je bomen verzorgen door een boomverzorger

Het is een kunst om bij de aanleg van een tuin of bij verbouwingen van een huis of tuin rekening te houden met de aanwezige bomen. Een bekwaam boomverzorger weet er alles van en kan je zeker een handje helpen bij het verzorgen van jouw bomen.

 Bron beeld: www.BAAs-ISA.be

Planten

Wanneer we bomen aanplanten hebben we al van bij het begin een eindbeeld in gedachten. We weten hoe die boom er moet uitzien en waar we naar toe willen. Een boomverzorger kan helpen om de juiste boom te kiezen voor het gewenste eindbeeld.

Maar niet alleen het eindbeeld en de bodem is van belang, ook de aanplanttechniek is belangrijk. Hij/zij kent de nieuwste technieken en kan je met raad en daad bijstaan. Bovendien kan hij/zij je bijstaan bij de nazorg en advies geven over het planten van bomen. Een boomverzorger kan je ook adviseren over de ruimte die boomwortels nodig hebben om te groeien.

Maar niet alleen het eindbeeld en de bodem is van belang, ook de aanplanttechniek is belangrijk. Hij/zij kent de nieuwste technieken en kan je met raad en daad bijstaan.

Wortels

Het belangrijkste deel van de boom, de wortels, kan je niet zien. Daarom moet je altijd voorzichtig zijn als je rond bomen aan de slag gaat. Neem bij werken rond een boom contact op met een boomverzorger. Hij kan je helpen om de boom optimaal te beschermen tijdens de werkzaamheden. De gevolgen van wortelschade kunnen immers erg groot zijn en gevaarlijke situaties opleveren.

Boomverzorging

Snoeien

Jonge bomen worden opgekroond in de jeugd- en begeleidingssnoei. Voor oudere bomen is een onderhoudsnoei die alleen uitgevoerd wordt na een visuele boomcontrole (VTA) en dan enkel wanneer het echt nodig is. Vorm- en leibomen worden krijgen wel heel regelmatig een vormsnoei.

Het snoeien van fruitbomen is dan weer een heel ander gegeven. Een boomverzorger kan u vertellen weke snoei van toepassing is als snoei nodig is. Heel vaak is niks doen beter.

Boomverzorging

Bomen vellen

Een boomverzorger kan een boom beoordelen op veiligheid en stabiliteit en advies geven over manieren om een boom al dan niet te behouden. Het vellen van een boom is een moeilijke én gevaarlijke klus. Vellen van aangetaste bomen of bomen laat je beter over aan een boomverzorger, zeker wanneer die ook nog eens dicht bij een huis staan. Hij is hiervoor speciaal opgeleid. Hij kan oordelen over de veiligheid, je advies geven bij het aanvragen van kapvergunningen en kent de veiligste technieken.

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Nog interessant