Overslaan en naar de inhoud gaan

Terrastegels kiezen: praktisch advies

Het gezelligste plekje in je tuin? Het terras natuurlijk! Je ontspant er met je gezin of je vrienden, je geniet er van de zon, van een barbecue of gewoon van de nachtelijke sterrenhemel. Je tuinaannemer helpt je graag bij het aanleggen van je terras. 

Bespreek de aanleg van je terras met je tuinaannemer

Meer en meer is de tuin het verlengstuk van je woning. Laat je dus bij je keuze inspireren door de stijl van je woning. Niet alleen het materiaal, maar ook de kleur, formaten en legpatronen bepalen het eindresultaat. Je tuinaannemer kan je hierbij adviseren.

Naast het esthetische aspect is het ook goed om even stil te staan bij de functie van je terras. Waarvoor dient het? Gebruik je het enkel bij mooi weer? Hoe groot moet het terras zijn? Wat is je budget? Spreek erover met je tuinaannemer. Hij kan je informeren over de voor- en nadelen van de verschillende materialen en weet wat binnen jouw budget mogelijk is. 

Terras aanleggen
Terras aanleggen
Terras aanleggen
Terras aanleggen
Terras aanleggen
Terras aanleggen
Terras aanleggen

Terras in beton

Een terras in betontegels heeft heel wat voordelen: de tegels zijn eenvoudig te onderhouden, ze zijn slijtvast en vorstbestendig. Je vindt ze bovendien in een waaier aan kleuren, formaten en afwerkingen. Vraag hierover raad aan je tuinaannemer. Je kan ook gaan voor ter plaatse gestort beton. Een betonnen terras aanleggen is een moeilijke werkje dat je best overlaat aan een specialist. 

Kleiklinkers als terrastegels

Kleiklinkers zijn beschikbaar in tal van kleuren en formaten. Ze zijn kleurvast, slipvast en gemakkelijk te onderhouden. Geen wonder dat ze zo populair zijn. Door hun lage porositeit hebben klinkers een hoog zelfreinigend vermogen. Sommige vlekken zoals kaarsvet, motorolie of verf moet je wel vermijden, omdat ze permanente schade aanrichten. Toch een vlek op je terras? Contacteer gerust je tuinaannemer.  

Keramische terrastegels

Niet alle keramische tegels zijn geschikt voor een buitenterras. Je tuinaannemer weet perfect welke vorstvrij zijn en dus perfect zijn voor jouw terras. Keramische tegels zijn bovendien erg vormvast en vragen weinig of geen onderhoud. 

Natuurstenen terras

Onder de naam natuursteen vind je heel wat terrastegels van verschillende aard en met erg diverse eigenschappen. Graniet, basalt, leisteen of blauwe hardsteen zijn maar paar soorten uit het gamma. Dankzij  het ruime gamma kan je je terras in natuursteen zo duur of goedkoop maken als je wil. Je tuinaannemer toont je met plezier de mogelijkheden en helpt je bij het kiezen. En komt in je tuin werken, uiteraard.

Als je terras niet tot op de millimeter juist afloopt, blijven je terrastegels nat en glibberig tot lang na de regenbui. Een stabiel, goed aflopend terras aanleggen is echt wel vakwerk. Laat je terras dus aanleggen door een professional. 

Vind een tuinaannemer in je buurt.