Overslaan en naar de inhoud gaan

Provencetuin in het hartje van de stad

Een eerste gesprek maakte meteen duidelijk dat de eigenaars hun hart verloren aan de Provence en ook dat ze nauwelijks groene vingers hadden. Tuinarchitect en -aannemer Jeamie Hendrickx vertrok met een carte blanche op zak én het pittige detail dat het binnentuintje op een ondergrondse parking ligt.

Inspiratie uit omliggende gebouwen

Jeamie tekende het plan en liet de nieuwe tuin aansluiten op het bestaande achterliggende terras in betontegels. Twee tuinbrede treden leggen de link met het vernieuwde tuindeel. Als basis voor verharding en beplanting gebruikte Jeamie een intensief daktuinsubstraat. Dat verrijkte hij met bodemverbeteraars zodat de planten een perfecte start konden maken.

We komen jaarlijks van DE Provence naar onze Provence.

Lavendelborder met meerstammige steeneik

Geïnspireerd door de architectuur van de omringende gebouwen koos Jeamie voor lichtgolvende plantenborders die hij stevig in cortenstaal vervatte. Omdat de eigenaars graag in de vroege zomer op vakantie vertrekken, plantte Jeamie een lavendelcultivar die zich pas later op het jaar met bloemen tooit. Ook siergrassen geven het vakantiegevoel in de tuin een extra zetje.

30281
In corstenstaal vervatte borders van Lavendel en siergrassen

Jaarrond groen

In de hoogte vinden we stevig geleide klimplanten en meerstammige steeneiken. Samen met enkele groene heesters staan deze karaktervolle meerstammigen garant voor jaarrond groen en structuur in de tuin. Het brede grindpad van zachtgrijze kiezel leidt naar een tweede achterliggende houten terras, in de rug gesteund door een weelderig groeiende vijgenboom. De omringende beplanting zorgt hier voor een intiem kader en houdt de privacy hoog.

Houten terras onder een weelderig groeiende vijgenboom

Tussen het groen plaatste Jeamie ook enkele sfeervolle lichtpunten. Ondanks de drukke omgeving en de vele buren rondom wist hij met dit geslaagde ontwerp de eigenaars jaarrond een geborgen vakantiegevoel te geven.

 

Hoe kwam deze tuin tot stand? En wie zijn de tuineigenaars die hier keihard in genieten?

 

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Stevig geleide klimplanten
Provencetuin in hartje stad
Provencetuin in hartje stad
Provencetuin in hartje stad
Provencetuin in hartje stad
Provencetuin in hartje stad
Provencetuin in hartje stad
Provencetuin in hartje stad
Provencetuin in hartje stad