Overslaan en naar de inhoud gaan

Wondermooie tuinkamer: tips & inspiratie

Een kleine ommuurde tuin met woekerend groen en een moeilijke toegang tot de garage. Daar moest tuinaannemer Toon Cools een mouw aan zien te passen. Geen malse uitdaging, maar eentje waar de tuinaannemer graag zijn tanden inzette. Toon blies de tuin nieuw leven in en creëerde een ontspannen buitenkamer. 

Het voorstel van Toon om meer rust en ruimte te creëren werd met open armen onthaald. Zowat alle beplanting en verharding in de tuin moesten wijken voor het nieuwe ontwerp waarin een langgerekte siervijver de hoofdrol krijgt. De vijver is vooraan breder dan achteraan en tegen de achterwand plaatste Toon een grote spiegel. Twee slimme ingrepen die de tuin groter doen lijken.

Terras in blauwe hardsteen

Vanaf de woning biedt een terras in blauwe hardsteen alle ruimte om te ontspannen en tafelen in openlucht. De gevlamde en geborstelde afwerking geeft de tuin een eigentijds en levendig karakter. Het oorspronkelijke deurtje naar de garage maakte plaats voor een groter exemplaar en voor een vlotte toegang plaatste Toon brede stapstenen over het water. 

Mooi is ook hoe het strakke ritme van de tegels voortdurend doorbroken wordt door speelse elementen. Het geheel krijgt hierdoor een ongedwongen karakter zonder aan functionaliteit in te boeten.  Treffend is de combinatie van grindslag en lage kruiden- en groenteperkjes achteraan in de tuin. Je kan erop rekenen dat die kruiden en groenten regelmatig op het menu staan. Zeker nu de hardstenen buitenkeuken aan de tuin is toegevoegd. 

Kleurinjectie met blauweregen

pvallende planten zijn de kornoeljes en de papieresdoorn die de tuin in de hoogte sieren. De oude blauweregen geeft dan weer een extra kleurinjectie. De wanden tegenover de vijver kregen een aparte toets. Toon hing er kaders gevuld met een sterke klimroos die de tuin vult met geurende witte bloemen. De oorspronkelijke lichtpunten werden gerecupereerd en kregen een nieuw leven langs het terras.  

In de professionele handen van Toon heeft de tuin een regelrechte metamorfose ondergaan. De groene vlek waar je van binnenuit tegenaan keek, is nu het natuurlijke verlengde van de woonkamer. Een plek waar echt geleefd wordt. Helemaal zoals de eigenaars het gehoopt hadden.

 

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Een wondermooie tuinkamer
Een wondermooie tuinkamer
Een wondermooie tuinkamer
Een wondermooie tuinkamer
Een wondermooie tuinkamer
Een wondermooie tuinkamer
Een wondermooie tuinkamer
Een wondermooie tuinkamer