Overslaan en naar de inhoud gaan

Modern tuinproject: verrassend veelzijdig

Carte blanche kreeg de jonge tuinaannemer Tim De Vos voor dit project achter een gesloten bebouwing in Merelbeke. Omdat er achterin geen doorkomen aan was, moest hij alle materialen en planten door de woning laveren. Gelukkig voor hem gaven de eigenaars voorrang aan hun tuin, om pas later de woning onder handen te nemen. Beide projecten werden een succes.

Waar een bobcat al niet goed voor is

Een tuinaannemer die met een bobcat door de woning rijdt, zie je niet te vaak. Toch gebeurde dat hier meermaals en zonder gezeur. De eigenaars wilden immers een moderne tuin met een ruime berging achterin, graag ook een strakke waterpartij en dan pas starten met de renovatie van de woning. Deze werkwijze bleek efficiënt en zeer kostenbesparend. Tim installeerde een extra regenwaterput en legde achter de woning een breed hardhouten terras met aanpalend een kleinere siervijver. Vanuit een verhoogd hardhouten muurtje vloeit het water murmelend terug in de vijver.

Het pad van veelzijdigheid

Zowel links als rechts schermt een hoge beukenhaag alle nieuwsgierige blikken af. Onderaan kreeg ze het gezelschap van een gevariëerde beplanting met rozen, siergrassen en bodembedekkers. Halverwege de tuin zigzagt het pad langs halfhoge taxushagen naar een tweede, intieme tuinkamer. Hier kunnen de bewoners naar hartenlust zonnen op een verhoogd grindterras.

Gezellig rond het haardvuur

En nog geeft de tuin niet al zijn geheimen prijs, want achter een derde taxushaag opent het perceel zich over de ganse breedte voor een intieme zithoek. Die gebruiken de eigenaars wanneer ze gezellig rond een haardvuurtje willen zitten keuvelen en genieten van de vallende avond. De tuinberging strekt er zich over de ganse breedte van de tuin en is bekleed met hardhouten panelen uit padoek. Deze treden wonderwel in harmonie met het nonchalante verticale lijnenspel van de weelderige bamboe langszij. De schaarse bomen in deze tuin zorgen voor een rustpunt of bieden beschutting waar nodig. De planten staan fris en gezond dankzij de uitgebreide grondverbeteringswerken die Tim aan de klus liet voorafgaan. Verder zorgen compost en boomschors tussen de planten voor een gezonde groei en een minimaal onderhoud. 

 

HIGHLIGHT:
‘Het was een goed idee om eerst de tuin en dan pas de woning onder handen te laten nemen. Wat zeg ik? Het was een superidee!’

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Verrassend veelzijdig
Verrassend veelzijdig
Verrassend veelzijdig
Verrassend veelzijdig
Verrassend veelzijdig
Verrassend veelzijdig