Overslaan en naar de inhoud gaan

Droomtuinen ontdekken: de meeste dromen ...

De verouderde tuin was een doorn in het oog van de eigenaars in Hofstade. Zij wilden meer warmte en gezelligheid in hun achtertuin. Ook heerlijk genieten van weldoend water stond hoog op hun verlanglijstje. Tuinaannemer Nicky Daems pakte de situatie aan en gaf hun dromen vaste vorm.

Een nieuw ontwerp, geen sinecure

Bij aankomst trof Nicky een tuin aan die zich liet opsommen als een gazon met rondom haagplanten en een tuinhuisje tegen de achtergrens. Omdat de achtertuin enigszins haaks ligt ten opzichte van de woning, was het uitzetten van het nieuwe ontwerp geen sinecure. Nicky gebruikte verschillende materialen voor de paden en terrassen die deze tuin rijk is. Langszij geeft polybeton een stevig zetje in de 21ste eeuw. Grote tegels uit imitatienatuursteen vormen het terras achter de woning.

Duurzaam en onderhoudsvriendelijk

Aansluitend vinden de bewoners een hardhouten vlonder als opstapje naar de zwemstraat. Meerdere zwemslagen brengen hen tot achterin de tuin, waar een tweede hardhouten vlonder hen opwacht. Langs het water genieten de bewoners van de stemmige groenaccenten van halfhoge siergrassen. Vakkundig geleide groenblijvende steeneiken en hoge padoekwanden bieden er hen volstrekte privacy. Tegen de andere perceelsgrens spant wintergroene klimop zich in om de grijze betonnen tuinschutting te doen vergeten. Hortensiastruiken en witbloeiende zonnehoed (Echinacea purpurea ‘White Lustre’) zorgen voor variatie en levendigheid in de beplanting. Nicky koos voor duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen, zodat de bewoners steeds zorgeloos kunnen genieten van zon, natuur en water.

 

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Links: Stewartia pseudocamillia
De meeste dromen
De meeste dromen
De meeste dromen
De meeste dromen
De meeste dromen
De meeste dromen
De meeste dromen