Overslaan en naar de inhoud gaan

Wellnesstuin: tijd om te genieten

Steeds meer mensen betrekken een tuinarchitect bij hun nieuwbouwplannen. Ook hier kon tuinaannemer Peter Hoewaer mee zijn zegje doen over de tuin tijdens het ontwerptraject voor de woning. En dat loonde met een wellnesstuin om u tegen te zeggen!

Nadruk op genieten

In een eerste fase werd de zware grond uitgebreid bemest en belucht. Na het graven van de kuip voor het zwembad en de installatie van het poolhouse, startte Peter met de aanleg van het ruime terras in keramische tegels aan de woning. Ook voor en langs het zwembad kregen de eigenaars volop de ruimte om te tafelen en te loungen. Tegen het grasperk aan kreeg het bubbelbad een intiem plekje, deels omzoomd door siergrassen en lage wintergroene hagen.

Ruimte voor groen

Ook het platte dak van het poolhouse kreeg een groene aankleding met een extensieve beplanting. De gemengde borders aan huis en naast het zwembad bestaan uit wintergroene hagen die aangevuld zijn met siergrassen, zomerbloeiers en bloeiende heesters. Meerdere prachtige sierbomen (Parrotia persica) accentueren de rechte lijnen van de woning. In de herfst zetten ze met hun schitterende verkleuringen de tuin in vuur en vlam. Langszij blokt een hoge haag van rode beuk niet alleen de blikken van buitenaf, maar ook het geluid van de nabijgelegen gewestweg.

Achter het zwembad ligt een strak gazon, frisgroen en zonder enig onkruidje. Enkele plantstroken met fruitbomen, siergrassen, kleinfruit en geleide druiven volgen de lijnen van het perceel. Tot slot mochten een kippenweide en kleine moestuin in het ontwerp niet ontbreken. Door een goede bodembewerking en stevige opvolging van de bodemstaat door de tuinaannemer staan de planten er steeds gezond en groen bij. Een beregeningssysteem vult de noden tijdens drogere dagen en een robotmaaier bekommert zich plichtsbewust om het gazon. Genieten lukt hier altijd en in een steeds bekoorlijke omgeving.

 

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Image
Tijd om te genieten
Image
Tijd om te genieten
Image
Tijd om te genieten
Image
Tijd om te genieten
Image
Tijd om te genieten
Image
Tijd om te genieten
Image
Tijd om te genieten
Image
Tijd om te genieten