Overslaan en naar de inhoud gaan

Moderne tuin: kopje onder tussen de koi vissen

In een druk en gejaagd leven zou thuiskomen moeten aanvoelen als vakantie. Tuinaannemer Willy Mol uit Balen begreep de verzuchtingen van de eigenaars en spreidde zijn ambitieuze groene plannen over de arme Kempische zandgrond . Met kennis van zaken koos hij voor opvallende, maar onderhoudsvriendelijke bodembedekkers, struiken en solitairen. In harmonie met de grijze verhardingsmaterialen schikte hij de natuur rond een centraal gelegen koivijver.

Het hele jaar door genieten

Deze moderne woning vroeg om een sober, maar toch speels tuinontwerp dat zowel binnenshuis als in openlucht jaarrond de bewoners weet te bekoren. Vlak achter de woning kunnen de eigenaars rusten op een overdekt hardstenen terras. Willy voorzag er lage schanskorven die met een hardhouten zitvlak op termijn ook als robuuste bank kunnen dienen. Twee frisgroene Ginkgo biloba ‘Mariken’ zijn stevig geleid als koele waaier tegen de priemende middagzon. Rondom de woning koos Willy voor fijne kalksteenslag, vervat in honingraatstructuren, die qua kleur perfect harmoniëert met de andere harde materialen in de tuin.

Een open blik op de tuin

Vanaf de woning hebben de eigenaars een open blik op de koivijver die zich diep in de tuin strekt. Een ingenieus filtersysteem met bovengrondse meerkamerfilter, bodemafzuigsysteem, skimmers en groene moeraszones zorgt voor een optimale waterkwaliteit voor de vissen. Ook de eigenaars duiken van tijd tot tijd in het water om een baantje te zwemmen. Lage bodembedekkers, lavendel, rozen en sierstruiken breken de harde grijze bestrating langs het water. Tegen de tuingrenzen plaatste Willy afwisselend hoge steenmuren en taxushagen zodat de bewoners nooit een beklemmend gevoel ervaren. In de hoogte heersen solitaire sierperen en geleide veldesdoorns. Centraal in de tuin, aansluitend op de koivijver schikte Willy een ipé hardhouten terras als trekpleister voor de zonnekloppers. Een hoge muur uit padoek met venster biedt een speelse kijk op de achterliggende groene tuinkamer en zorgt voor enige beschutting op het terras. De eigenaars hebben amper omkijken naar de beplanting. Ook de waterkwaliteit is steeds optimaal, getuigen de kois. Beide rest enkel nog het genot van een zonovergoten oase in groen en grijs. 

 

HIGHLIGHT
“Met dit resultaat voor ogen vragen we ons af waarom we niet eerder de beslissing namen om een tuinaannemer aan te spreken!”

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Image
Kopje onder tussen de vissen
Image
Kopje onder tussen de vissen
Image
Kopje onder tussen de vissen
Image
Kopje onder tussen de vissen
Image
Kopje onder tussen de vissen
Image
Kopje onder tussen de vissen
Image
Kopje onder tussen de vissen