Overslaan en naar de inhoud gaan

Dakterras: uit je dak op het dak

In het centrum van Kortrijk is het aangenaam wonen. Maar wat doe je als je een buitenruimte mist en toch een beetje van droomt van een tuin? Samen met tuinaannemer Bert Daenekindt dachten de eigenaars buiten de lijnen van het reguliere spel. Het resultaat overtreft de stoutste verwachtingen.

Een zwembad... op het dak van een garage

Achter deze woning in Kortrijk kwamen nieuwe garages ter beschikking. Niet alleen de garages maar ook het dak van dit gebouw sloten aan op hun woning. Aan Bert Daenekindt vroegen ze of het niet mogelijk was om dit dak om te bouwen tot een daktuin met – wie weet – ook een zwembad. Bert liet zich uitgebreid adviseren door architecten en ingenieurs. Na hun fiat ging hij van start met een huzarenstukje in het centrum van de stad, op het dak van een garage.

Warme touch met karaktervolle beplanting

Vanuit de buik van de woning leidt een industriële trap naar een nieuwe leefruimte voor de eigenaars: een stemmig modern poolhouse met aansluitend een zwembad van maar liefst 1,35 meter diep. Als vloer kozen de eigenaars voor een warme combinatie van grote betontegels en hardhouten ipé planken. Het hardhout geeft ook een warme touch aan de witte, aluminium bloembakken die elk op maat zijn gemaakt. Hierin treffen we een karaktervolle olijfboom, enkele groenblijvende eiken, sierheesters en siergrassen.

De warme touch van hardhout in combinatie met aluminium bloembakken

Heerlijk genieten van water en zon

Een automatisch gestuurde druppelbevloeiing maakt gieten overbodig. Langs het zwembad bekleedde Bert de betonnen muur vakkundig met steenstrips. Daartegenover verhinderen zwarte houten wanden in thermowood de inkijk van omwonenden. Enkele hardhouten treden brengen de eigenaars op gelijke hoogte met de waterrand, waar plaats is voor enkele ligbedden. Helemaal achterin is dit hoogteverschil optimaal benut voor een ruime, verzonken loungehoek. Het totale gewicht van de constructie is geschat op maar liefst 180 ton. Zowel de eigenaars als hun zoon genieten mateloos van een sportieve duik, een verkoelend waterbed, een koesterend zonnebad of even heerlijk loungen met vrienden.

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Uit je dak op het dak
Uit je dak op het dak
Uit je dak op het dak
Uit je dak op het dak
Uit je dak op het dak
Uit je dak op het dak
Uit je dak op het dak
Uit je dak op het dak