Overslaan en naar de inhoud gaan

Wekelijks het gras afrijden? Ik niet meer ...

Jarenlang zag de tuin van deze eigenaars er hetzelfde uit. Hoewel, het gras in voor- en achtertuin kleurde steeds geler, de mossen rukten op en de plantenborders langszij verkeerden in eenzelfde malaise. Tuinaannemer Jean-Claude Vinckier bracht weer leven en verrassing in hun tuin die er nu jaarrond uitnodigend bijligt.

Focus op onderhoudsgemak

In de voortuin verving hij het grasperk door een verhoogde border met siergrassen. Deze onderhoudsvriendelijke keuze garandeert ook een goede doorstart voor het sporkehout dat door zijn fijne takstructuur en bladeren nog zonlicht in de woning toelaat. Een pad in oerdegelijke Belgische blauwe hardsteen baant zich een weg door de blauwgroene grashalmen. Hetzelfde materiaal gebruikte Jean-Claude ook voor het zonneterras langszij en het ruime terras achter de woning.

Voor de verbrede oprit en alle tuinpaden ging de keuze naar kleiklinkers van Van de Moortel. Met hun look en feeling zijn ze de perfecte link tussen de verschillende terrassen. Oorspronkelijk lag de achtertuin op een lichte helling. Jean-Claude nivelleerde het perceel en behield twee niveaus die met enkele traptreden te overbruggen zijn.

Op de tuingrens ving hij de hoogteverschillen op met stevig verankerde keerwanden en steenkorven. Dat de bewoners niets merken van het nieuwe niveauverschil, danken ze aan het ruimtelijk inzicht en de snoeikunsten van hun tuinaannemer. Hoe diep ook in de tuin, alle dakconstructies van de veldesdoorns zijn even hoog gesnoeid. Onderaan deze bomen voorzag Jean-Claude nog wortelbegrenzers zodat de bewoners niet hoeven te vrezen dat terrassen en tuinpaden door wortelgroei worden gelicht.

Centraal tegen het hoofdterras kunnen de eigenaars nu duiken in een L-vormige zwemvijver. Na enkele warme dagen is het natuurlijk gefilterde water voldoende opgewarmd voor een zwempartij. En dat weten ondertussen ook de kinderen uit de buurt. 

Sensatie in elke hoek

Jean-Claude creëerde met hagen uit haagbeuk diverse tuinkamers. Dit moet de eigenaars uitnodigen om jaarrond door de tuin te kuieren en in elk hoekje een andere sensatie te beleven. Een terras om te ontbijten, eentje om te zonnen en eentje om achteloos een boek te kunnen lezen zonder gestoord te worden. Een wasdraad mocht in de tuin ook niet ontbreken. Jean-Claude koos hierbij niet voor een klassieke opstelling, maar gaf een artistieke touch aan het geheel. Een smid smeedde zijn plannen tot ware blikvangers.

Groepen van vaste planten volgen elkaar op in bloei zodat er elk seizoen iets te ontdekken is. Enkele malen per jaar dient Jean-Claude zich aan om de hagen en buxusbollen in vorm te houden. Kleinere onderhoudstaken voeren de eigenaars zelf met plezier uit. Dankzij de inspanningen van Jean-Claude mocht de grasmaaier definitief op pensioen, en daar zullen de bewoners geen traan om laten.

 

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Image
Wekelijks het gras afrijden? Ik niet meer...
Image
Wekelijks het gras afrijden? Ik niet meer...
Image
Wekelijks het gras afrijden? Ik niet meer...
Image
Wekelijks het gras afrijden? Ik niet meer...
Image
Wekelijks het gras afrijden? Ik niet meer...