Overslaan en naar de inhoud gaan

Modern tuinontwerp: super-visie

Deze moderne woning in Roeselare vroeg om een passend tuinontwerp. Tuinaannemer Stijn Phlypo creëerde een tuin met visie, met gedurfde materialen en een gevarieerde beplanting. Een pareltje dat door de jury van de Vlaamse Tuinaannemer zowel qua ontwerp, aanleg als plantenkeuze bijzonder gesmaakt werd.

Voortuin als visitekaartje

Vanaf de straatkant laat niets vermoeden dat er achter de hoge houten toegangspoort een moderne tuin schuilgaat die in elk tuindeel een andere beleving voorschotelt. De voortuin is het visitekaartje van de eigenaars en toont zich lekker strak aanleunend tegen de moderne woning. De brede oprit uit polybeton takt af naar de voordeur. Eikenhouten palen geven aan dat vanaf hier de privétuin begint. 

Rust uitstralen

De lage, rustige beplanting met siergrassen (Molinia caerulea ‘Edith Dudszus’) gaat gewillig in contrast met de grillige takken van een steeneik, net zoals de steenroos onderaan het strakke pak van het pad in polybeton ontspringt. Langszij vinden we lage beukenblokken in een ijzer-met-houten frame, enkel onderbroken door een solitaire olijfboom. Deze laatste staat tegen een open achtergrond van eikenhouten palen.

In de achtertuin, palend aan de woning, ligt een zwemvijver centraal te pronken. Ook hier vormen vlakken van polybeton een ruim zonneterras met op de achtergrond een herhaling van het privé-thema. De lage beplanting is gevarieerd en toont zich door het gebruik van o.a. grassen en bolgewassen elk seizoen anders. Een solitaire Christusdoorn (Gleditsia triacanthos ‘Skyline’) kreeg de opdracht om het zonlicht zachtjes te filteren voor de zonnekloppers. Het poolhouse bevindt zich in de oksel van deze L-vormige tuin en vormt door de doorkijkmogelijkheid een waar kantelmoment, want van hieruit krijgen we een eerste blik op het verste tuindeel. Dat kunnen we bereiken via een smal graspad dat meandert tussen de beukenhagen en uitmondt in een slingerend grasperk. De borders langszij zijn vervat in organische vloeipatronen en bevatten een onderhoudsvriendelijke beplanting met diverse lage en hoge blikvangers. 

Best Select-prijs

Stijn Phlypo Tuindesign bvba durft experimenteren met een afwijkend plantenassortiment dat – verfrissend en wel doordacht - een stapje verder gaat dan de traditionele beplanting die we in vele van de bezochte projecten aantroffen. Dat maakt deze jonge tuinaannemer tot terechte winnaar van de Best Select-prijs, een prijs die wordt uitgereikt als bekroning van de gedurfde en alternatieve plantenkeuze.

 

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Image
Super-visie
Image
Super-visie
Image
Super-visie
Image
Super-visie
Image
Super-visie
Image
Super-visie
Image
Super-visie
Image
Super-visie
Image
Super-visie