Overslaan en naar de inhoud gaan

Moderne voortuin: van hot naar heide

Voor de aanleg van dit steil opgaande perceel bij een opvallende woning in Balen deden de eigenaars een beroep op tuinaannemer Gert Kwanten. Hij vertaalde het ontwerp naar een functionele en moderne voortuin die achter de woning haast naadloos overgaat in het nabije heidelandschap.

Strakke en moderne voortuin

Strak en modern typeren de ruime voortuin. Zowel de brede oprit als de ruime parking zijn uitgevoerd in antracietgrijze kleiklinkers. Daartussen loopt een pad in gegradineerde blauwe hardsteen naar de woning. De beplanting bestaat uit brede vlakken van kunstig gesnoeide sierstruiken. Enkele solitaire bomen zorgen voor hoogtewerking.

Blauw hardstenen pareltje

Langs een hoge glazen afscheidingswand geven siergrassen volume aan de halfhoge plantbakken uit gelakt plaatstaal. Achter die gezuurde matglazen wand vind je een spiegelvijver uit inox, waarvan de randen bezet zijn met blauwe hardsteen. Uit het ondiepe water rijst een blauwstenen sokkel met kunstwerk. Een blauwe hardstenen trap leid je hogerop naar de achtertuin. Het hoogteverschil van maar liefst 2,5 meter wordt opgevangen door stevig verankerde betonnen keermuren.

Moderne tuin

Naadloze overgang in het heidelandschap

In de achtertuin is het hardhouten terras prominent aanwezig tegen de achtergevel. Van hieruit loopt een grasperk langzaam op naar hoger gelegen coniferenheuvels. Deze sluiten door een doordachte beplanting van heide en siergrassen en een volledige afwezigheid van enige afsluiting perfect aan bij de natuurlijke heide in het omringende landschap. 

Speelse én strakke zithoek

Halverwege vinden we nog een losse zithoek uit Aziatische graniettegels die in dambordpatroon uitgesneden liggen in het grasperk . Her en der in de tuin vangen keerwandjes in gebrand graniet het aanwezige hoogteverschil op. Opvallend aan de rechterkant is een strak maar speels patroon van geometrisch gesnoeide struiken die ingebed zitten in een vlak van basaltsplit. 

 

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Moderne tuin
Image
Van hot naar heide
Image
Van hot naar heide
Image
Van hot naar heide
Image
Van hot naar heide
Image
Van hot naar heide