Overslaan en naar de inhoud gaan

Landelijke tuin: vakantie in eigen tuin

Een tuin waar je na een dag hard werken meteen in een vakantiestemming komt, dat wouden de eigenaars van deze tuin. Heerlijk zwemmen, relaxen, ravotten met de kinderen op het gazon en ondertussen genieten van de kleurenpracht van moeder natuur. En op tijd en stond een poolparty natuurlijk! Tuinaannemer Bart Monbaliu maakte voor hen hun droomtuin. 

Zorgeloos genieten

De voortuin wouden de eigenaars sober houden. Bart lette op de details van de woning en vond passende kleiklinkers voor het pad tussen huis en straat. Wintergroene buxusbollen en een klein gazonnetje vervolledigen het visitekaartje voor de woning. Voor de achtertuin verlangden de opdrachtgevers een centraal zwembad met voldoende zit- en ligplekjes rondom. Bart voorzag alle aan- en afvoerleidingen voor een verwarmd monoblokzwembad dat met automatische chloordosering steeds de juiste waterkwaliteit garandeert. Dankzij een krachtige tegenstroominstallatie kan de familie ook in het water aan de conditie werken. 

Helemaal achteraan in de tuin vond de spa een plekje, omgeven door hoge en lage groenstructuren die zowel sfeer als geborgenheid verzekeren. Om steeds zorgeloos te kunnen genieten kozen de eigenaars voor degelijke, natuurlijke verhardingsmaterialen. Bart bekleedde het loungeterras met brede padoukplanken, onzichtbaar verankerd in de bodem. Voor een landelijke uitstraling gebruikte hij verouderde blauwe hardsteen op het hoofdterras dat perfect bij de oude Bourgondische dakpannen op het houten bijgebouw past. 

Minimum aan onderhoud

Grote en kleine buxusbollen liggen her en der in de tuin, aangevuld met bloembollen zoals Allium 'Mont Blanc', Narcis 'Thalia', Tulipa 'Queen of Night' en Agapanthus. Vaste planten zoals Geranium 'Rozanne', hydrangea‘s 'Limelight’, 'Blaumeise', 'Freudenstein', Anemone hybride 'Honorine Jobert', Helenium 'Moerheim Beauty', Echinacea en Viburnum plicatum 'Grandiflorum' vervolledigen het plaatje. Bart plaatste ook enkele enkele solitaire bomen zoals Acer negundo 'Auratum', Prunus lusitanica 'Angustifolia', Acer davidii en Malus 'Evereste'.

Sneeuw, regen of zonneschijn, steeds weet de tuin de bewoners te beroeren. Bart gaf de bodem eerst een grondige behandeling. Hij verwerkte veencompost in de plantzones, voegde specifieke meststoffen toe aan het gazon en gaf een gezonde startvoeding aan de borderplanten. Het resultaat bleef niet uit, want de planten staan groen en gezond te pronken. Ze water geven hoeven de eigenaars nauwelijks te doen; de tuinberegening is gul wanneer nodig. Aan de voet van enkele struiken plaatste Bart geluidsboxen. Zo kunnen de eigenaars altijd in de juiste stemming komen of hun tuinfeestjes extra opluisteren. En wanneer er een briesje door de tuin waait, swingen zelfs de planten mee. Op vakantie gaan? Elke dag dus!

Gebruikte planten

  • Bomen: Acer negundo 'Auratum', Prunus lusitanica 'Angustifolia', Acer davidii, Malus 'Evereste', Nothofagus Antarctica, Carpinus betulus

 

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Image
Vakantie in eigen tuin
Image
Vakantie in eigen tuin
Image
Vakantie in eigen tuin
Image
Vakantie in eigen tuin
Image
Vakantie in eigen tuin