Overslaan en naar de inhoud gaan

Moderne tuin: feest-op-den-berg

De eigenaars van een statig herenhuis in Heist-op-den-Berg zagen het groots, toen ze de eerste keer hun plannen en ideeën voor tuinaannemer Kris Buggenhout ontvouwden. Hij maakte voor hen een animatiefilm waarin ze hun toekomstige tuin doorheen de seizoenen al konden bekijken. Met een puike afwerking en veel vakmanschap kregen ze een eigen paradijs om te koesteren.

Een voortuin in etages

Omdat hij diverse putdeksels op verschillende niveaus moest wegwerken, maakte Kris In de voortuin handig gebruik van verscheidene etages. Blauwe hardsteen en lage wintergroene hagen zetten de verschillende hoogtes uit, aangevuld met enkele oude fruitbomen en wintergroene bolvormen. Deze wintergroene beplanting gaat er de dialoog aan met stevig in honingraatstructuren vervatte grindvlakken.

Een tuin rond een zwemvijver

Langszij flankeert een metershoge gemetselde keermuur de ruime oprit in blauwe hardsteen. Eenmaal voorbij de garage verandert dit pad in een breed karrenspoor dat zich tot achterin de tuin strekt. Tegen de achtergevel van de woning plaatste Kris een breed terras in Belgische blauwe hardsteen. Een hardhouten pad zorgt voor de aansluiting naar zwemvijver en poolhouse. De afwerking van het hardhouten terras langs het water is smetteloos. De bewoners kozen niet voor een klassiek zwembad, maar wel voor een hybride zwemvijver. Dat houdt in dat ze te allen tijde kunnen kiezen om het water mechanisch, dan wel natuurlijk te zuiveren. Met een simpele druk op de knop kunnen ze de natuurlijke filterzone loskoppelen van het zwemgedeelte en het zwemwater opwarmen zonder het ecologische evenwicht van de filterzone te verstoren.

Hybride zwemvijver

Strategische beplanting

Achterin het poolhouse staat de uitgebreide filterinstallatie die zich enkel bedient van natuurlijke producten om het water zuiver te houden. De Belgische blauwe hardsteen die zowel het zwemgedeelte als de filterzone afboordt, gaf Kris een speels en decoratief overloopgootje mee. De lichthellende natuurlijke achtertuin maakte hij nog beter bereikbaar met enkele brede treden in het glooiende graslandschap. Enkele lage borders van rododendron maken de aansluiting op de achterliggende bosrijke omgeving compleet. Kris voorzag alle beplanting van een druppelberegening en plaatste strategische grondspots zodat er ook ’s avonds sfeervol kan worden bijgelicht.

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Poolhouse met natuurlijke filterzone
Feest-op-den-berg
Feest-op-den-berg
Feest-op-den-berg
Feest-op-den-berg
Feest-op-den-berg
Feest-op-den-berg
Feest-op-den-berg
Feest-op-den-berg
Feest-op-den-berg