Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoudsvriendelijke loungetuin

Onze tuin moet anders en beter kunnen, dachten Stefaan en zijn vrouw. Het onderhoud van het grasperk en de omringende hagen liet te weinig tijd om echt te genieten. Het koppel ging te rade bij tuinaannemer Koen Vanhaverbeke. De loungetuin die Koen voor ogen had was precies wat ze in gedachte hadden.

Voor het ontwerp vertrok Koen Vanhaverbeke van een uitgesproken vakantiegevoel. Openheid en rust waren de ordewoorden. Onderhoudsvriendelijke Aziatische blauwe hardsteen verving het arbeidsintensieve gazon. Het terras kreeg plantvakken met groenblijvende hagen, pluimhortensia’s, buxusbollen en een kurkeik in de flank. Die zorgen niet alleen voor dynamiek, maar ook voor een aangenaam groene toets.

Losse kiezelstroken

Het centrale terras met verharde paden wisselde Koen handig af met lossere kiezelstroken en een uitnodigende lange houten bank. Lage taxussen en bloeiende struikenborders brengen rust en geven de tuin structuur in elk seizoen. Tegen een elegante leiboomstructuur staan kurkeiken met prachtige zilvergrijze bladeren. Kurkeiken hebben overigens  weinig zorg nodig. De gemoedelijke sfeer wordt verder versterkt door twee inox waterschalen, een eigen ontwerp.

Overdekt terras

Regen durft wel eens een spelbreker te zijn voor wie graag van de tuin geniet, maar niet voor Stefaan en zijn vrouw. Koen ontwierp namelijk een overdekt terras in een houten bijbouw. Ook de wagen hoeft de regen niet meer te vrezen, dankzij een carport met ingenieuze grindvoeg om het overtollige hemelwater af te leiden.  

Deze tuin maakt zijn onderhoudsvriendelijke belofte meer dan waar. De vele barbecues en gezellige zomeravonden zijn daar het perfecte bewijs van.

Deze tuin won brons in de categorie 'middelgroot' in de wedstrijd de 'Vlaamse tuinaannemer 2014-2015'. 

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Onderhoudsvriendelijke loungetuin
Image
Onderhoudsvriendelijke loungetuin
Image
Onderhoudsvriendelijke loungetuin
Image
Onderhoudsvriendelijke loungetuin
Onderhoudsvriendelijke loungetuin