Overslaan en naar de inhoud gaan

Moderne tuin: strak in het pak

Soms krijg je als tuinaannemer de vraag om de tuin zo sober mogelijk te maken. Deze opdrachtgevers hebben een druk bestaan en wilden niets liever dan een open tuin met achterin een natuurlijke zwemvijver. Voor de kinderen vroegen ze aan tuinaannemer Nicky Daems om ook een groot grasveld en een brede oprit te integreren zodat zij naar hartenlust kunnen voetballen en skateboarden.

In de voortuin brak Nicky het bestaande aftakelende tuinmuurtje af om het daarna opnieuw op te bouwen als een betrouwbare kopie. Achter dit muurtje koos hij voor een onderhoudsvriendelijke beplanting die via een halfhoge taxushaag aansluiting vindt tegen de voorgevel. In de hoogte geven vier vormgesnoeide beuken op stam een groene hemel aan de ondergroei. Een modern kunstwerk voegt dynamiek toe aan het geheel.

Langszij kozen de eigenaars voor bestrating uit onderhoudsvriendelijk en robuust polybeton. Dit materiaal weerstaat de wildste kunsten van de spelende en skateboardende kinderen. Een hoge metalen poort houdt elk ongewenst bezoek buiten. Het solide grondplan in de achtertuin wordt haast ritmisch onderbroken door stroken siergrind en plantvakken met siergrassen. Nicky behield het bestaande, verhoogde houten terras tegen de achtergevel, alsook de metalen loopbrug ernaartoe.

Centraal in de achtertuin legde hij een lichtjes verhoogd grasperk, langszij omgeven door grindstroken, leibomen en hagen. Achterin de tuin gaf hij met een ruime zwemvijver vorm aan de wens van de eigenaars. Een hoge tuinwand en terras in padoek leggen een warm kader rond het water. In de tuinwand verwerkte Nicky nog een tuindouche en een voetenkraantje. Daarnaast maakte hij uit padoek hardhout een plantenbak achter het bijgebouw, waar een tweede zonneterras ligt verscholen. Hier kunnen de eigenaars in alle rust bekomen van hun dagtaak en uitgebreid zonnen wanneer het Belgische weer het hen toelaat. Ondanks het zeer sobere karakter heeft deze tuin alles om de eigenaars jaarrond op hun wenken te bedienen. En wees gerust dat je ze vaker in het water dan achter de grasmachine terugvindt.

 

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Image
Strak in het pak
Strak in het pak
Image
Strak in het pak