Overslaan en naar de inhoud gaan

Moderne tuin: ritmisch over het water

Als je elke dag rustig over het water naar je werk kunt wandelen, dan is je hoofd steeds een beetje in de wolken. Tuinaannemer Stefan De Muynck spaarde tijd noch moeite om de tuin rond een woning in Vosselare volop vakantiegevoel mee te geven.

De eigenaars van dit huis wonen vlakbij hun werk. Belangrijk in het nieuwe tuinplan was dat het achtergelegen magazijn goed bereikbaar bleef. Stefan legde in het uitgestrekte grasperk een ritmische structuur van granieten stapstenen over het water richting werk van de bewoners. Een goede filterinstallatie in combinatie met een UV-lamp zorgt jaarrond voor een helder resultaat.

Achter de woning schonk Stefan de bewoners een breed terras in op maat vervaardigde gebrande Belgische blauwe hardsteen. Her en der plantte hij langs het gazon buxusbollen en halfhoge wintergroene hagen die structuur en rust brengen in de winterse tuin. Naast de woning behield Stefan een majestueuze notelaar als welgekomen schaduwbrenger tijdens de warme zomerdagen. In zijn buurt voorzag hij voor de bewoners een lange wasdraad, netjes bereikbaar via granieten stapstenen vervat in siergrind.

Tegen de achtergrens van het perceel kunnen de bewoners van het zonnetje genieten op een verhoogd hardhouten terras uit padoek. Hetzelfde materiaal gebruikte Stefan om ruggensteun en beschutting te bieden aan de zonnebaders. Een speels doorkijkje breekt de houten wand en biedt een ritmische blik op de leibomen achterin het perceel. Langs het grasperk treffen we gevarieerde borders met bloeiende heesters en siergrassen. De werkplek van de eigenaars wordt vanuit de woning aan het oog onttrokken door een hoge haag van geleide steeneiken. Verder integreerde Stefan een bestaande houten berging en volière in het nieuwe tuinplan. Een leuk detail is dat de tuinafscheiding wordt gevormd door kunstig in de afscheiding verweven dwergmispel (Cotoneaster x Suecicus ‘Coral Beauty’). Deze voornamelijk als bodembedekker toegepaste plant is een waardig wintergroen alternatief voor een haag en verspreidt een heerlijke geur in het voorjaar. Bovendien blijven de decoratieve rode bessen tot diep in de winter aan de plant hangen.

 

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Image
Ritmisch over het water
Image
Ritmisch over het water
Image
Ritmisch over het water
Image
Ritmisch over het water
Image
Ritmisch over het water