Overslaan en naar de inhoud gaan

Moderne tuin: tuinbeleving in zwart en wit

Jaar na jaar leek het wel alsof hun tuin onderhoudsintensiever werd. Het grasperk was afgeleefd en de vijver bezat nog slechts een greintje van zijn oorspronkelijke grandeur. De jonge tuinaannemer Daan Vermeulen stapte mee in het onderhoudsvriendelijke droombeeld van de eigenaars, waarin de kleuren zwart en wit een prominente rol vervullen.

Wanneer een tuineigenaar je benadert met de vraag om de volledige tuin te bekleden met enkel kunstgras, dan weet je dat die vraag stoelt op een misnoegde tuinbeleving. Deze tuineigenaars hadden al vergeefs diverse tuinaannemers gecontacteerd, maar vonden uiteindelijk een zielsverwant in Daan Vermeulen. Hij ging grotendeels mee in hun plannen, maar smokkelde hier en daar toch wat onderhoudsvriendelijke planten in het tuinplan.

Zwart-wit met een groen accent

In de voortuin vertaalt zich dat in een sober grondplan met brede kiezelstranden en afwisselende stroken van witte keien en zwarte betontegels- en klinkers. Voor een groen accent zorgen de siergrassen tussen de kiezels en in pot langs het pad naar de voordeur. Ook de beukenhaag bleef overeind. Daan gaf ze een verjongingskuur en meer dynamiek door ze opgaand te snoeien.

Een trendy verlenging van de woonkamer

In de achtertuin zorgen witte en zwarte verhardingsmaterialen voor een trendy verlenging van de woonkamer. Tegen het achterraam ontrolde Daan wit kunstgras tot aan de moderne waterpartij. Deze kreeg een kader van inox en getuigt van een uitmuntende afwerkingsgraad. Met opvallende, witte tegels maakte Daan vervolgens een breed verhoogd loungeterras dat enige beschutting geniet van een donkere met steenstrips bezette siermuur. Daarachter hield de notelaar stand in een zee van kiezels.

Gewaagd maar zeker geslaagd!

Langs de woning beschikken de eigenaars nu over een handige, op maat gemaakte tuinberging die volop ruimte laat om meubels of barbecue te stockeren tijdens de wintermaanden. Ook de grasmaaier staat er nog steeds, want langs de andere zijde van de woning verleidde Daan de bewoners met een nieuw grasperk. Via stapstenen over het water en tussen de grassprieten kunnen ze er terecht op een tweede terras. Dat is voornamelijk in trek bij de kinderen die er ongehoord hun meest wilde plannen kunnen smeden. Halverweg tussen beide terrassen richten drie rijen beukenhaag zich op als modern natuurlijk kunstwerk. Een hoge schutting schermt langs de straatkant alle blikken af. In de toekomst kunnen de eigenaars nog kiezen voor leibomen om extra beschutting aan de tuin te geven. Door verspreide sfeerverlichting krijgt het tuingebeuren bij valavond een hoge belevingswaarde. Een tuin in zwart en wit? Gewaagd, maar zeker geslaagd!

 

Highlight:

"En toen vonden we een tuinaannemer die onze taal sprak"

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Een vernieuwde tuinbeleving in zwart en wit
Een vernieuwde tuinbeleving in zwart en wit