Overslaan en naar de inhoud gaan

Strakke tuin: paarsgroene bewondering

Strakke en natuurlijke vormen werden verweven in de voor- en achtertuin van deze gerenoveerde hoeve in Everberg. Hoe sober ook de beplanting in de voortuin, des te uitbundiger is het spel van vormen en kleuren dat de achtertuin siert. 

functionele maar groene voortuin

In de voortuin primeert het functionele, want maar liefst vier wagens kunnen de eigenaars kwijt op de grijze grindparking. Een recht pad in antracietkleurige betonstenen verbindt de openbare weg met de voordeur van zowel de privéwoonst als het verhuurde gedeelte. Een border met lage bodembedekkers, een lange strook siergrassen en witte hortensia’s (H. ‘Annabelle’) verzachten het rechte lijnenspel en krijgen hierbij steun van twee organische taxusvormen. Een smalle gang brengt ons naar de achtertuin waar een terras in gebouchardeerde Aziatische blauwe hardsteen ons opwacht. Een organisch gevormd grasperk strekt zich tot diep in de tuin. Langszij brengen niervormige eilandjes van taxus, wuivende grashalmen en paarse lavendelbogen de tuin nog meer tot leven. Ook de terrasverharding volgt de ronde bogen van de taxusvormen. 

Mooi kleurenspel doorheen de seizoenen

Achter het halfopen houten bijgebouw hebben sierperen (Pyrus calleryana 'Chanticleer’) ingebed in een groene voet van taxus zich ritmisch opgesteld tegen de met klimop begroeide betonnen schutting. Beukenhagen moeten op termijn de berging achteraan in de tuin camoufleren. De beplanting in de borders is gevarieerd en biedt een boeiend kleurenspel doorheen de seizoenen. Dat de opdrachtgever voor elke plant en per maand een checklist krijgt met informatie over hoe hij zijn tuin moet onderhouden, komt ook positief op conto van deze jonge tuinaannemer. 

 

Vind een tuinaannemer in je buurt.