Overslaan en naar de inhoud gaan

Origineel tuinontwerp: sprong in het groene

Traditioneel en modern, onderhouds- en kindvriendelijk, open en toch omsloten; dit project in Bonheiden laat zich niet onder één noemer brengen. Elke bewoner, groot of klein, vindt er zijn gading in, met dank aan de jonge tuinaannemer Niels Bertens die hier een mooi visitekaartje achterliet.

Traditie en variatie

Een klinkerpad in halfsteensverband deelt de ruime voortuin op in twee stijlen. Links oogt traditioneel, met een grasperkje en lage buxusparterre met rozen. Rechts, tussen toegangspad en oprit krijgen we meer variatie in bladvorm en bloei voorgeschoteld, met lossere buxusvormen, siergrassen en lage bodembedekkers. Ook de verharding schikt zich naar de vormrijke beplanting. 

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Ideaal voor zonnekloppers

We volgen het klinkerpad langs de woning en worden getrakteerd op bloeiende hortensia’s langszij. In een hoek van de woning heeft zich ook een eerste zonneterras genesteld. Even verder kunnen de zonnekloppers de zon volgen naar een tweede terras in blauwe hardsteen achter de woning. Ook hier dicteren lage buxuswolken de vorm van het gazon dat zich tot ver in de tuin strekt. Vlakbij de woning is een trampoline kunstig ingewerkt in de grasvlakte. Enkele lindes (Tilia tomentosa ‘Brabant’) zorgen voor de nodige hoogtewerking. Een bordereiland van lage bodembedekkers (o.a. Symphoricarpos x chenaultii 'Hancock' en Viburnum davidii) zorgt voor een visuele afscheiding tussen gazon en eikenhouten bijgebouw. Een grintpad doorkruist de tuin over de ganse breedte en markeert de grenslijn van een minivoetbalveldje. Achter het bijgebouw omkadert een tweede grindpad een buxusparterre met hortensia’s. Een afscheiding van beukenhaag en klimop zorgt voor een besloten karakter.

Een sprong in het groene
Een sprong in het groene
Een sprong in het groene
Een sprong in het groene
Een sprong in het groene
Een sprong in het groene
Een sprong in het groene