Overslaan en naar de inhoud gaan

Inspirerende tuinideeën: water en vuur

Sommige tuinaannemers vinden nauwelijks de tijd om hun eigen tuin te onderhouden. Nochtans kan die het perfecte visitekaartje zijn voor toekomstige klanten. Zo redeneren ze althans bij Tuinen Hoornaert. Ilse Nachtergaele en haar man Francis stellen er met plezier en trots hun privétuin open als inspiratiebron voor zoekende tuineigenaars.

Het perfecte visitekaartje voor toekomstige klanten

Een gevarieerd visitekaartje

Ilse probeert om een dag per week uit te trekken om de tuin te onderhouden. En dat lukt meer dan aardig, gezien de grote oppervlakte en diverse stemmige elementen die de tuin herbergt. De voortuin oogt bewust sober en wordt gedomineerd door een strak grindtapijt dat plaats biedt aan enkele wagens. Leuke stapstroken in kleiklinkers tonen de bezoeker verschillende soorten legverbanden en leiden hen naar het nabijgelegen kantoorgebouw. Een toegangsdeur in de hoge haag wenkt naar de achtertuin.

De tuin herbergt een grote oppervlakte en stemmige elementen

Veelheid aan ingrediënten

Deze tuin telt zo’n veelheid aan ingrediënten dat hij elke bezoeker kan inspireren. Alle zijn ze verbonden met de elementen water en vuur. Zo bakent een strakke wintergroene haag en hardstenen waterpartij het terras achter de woning af. Een natuurlijke zonwering van dakbomen biedt de nodige schaduw en koelte tijdens de warme zomerdagen, terwijl de bewoners bij regenweer makkelijk kunnen uitwijken naar het overdekte eikenhouten terras met gemetselde barbecue.

Een natuurlijke zonwering van dakbomen biedt de nodige schaduw en koelte tijdens de warme zomerdagen

Perfecte look & feel

Langszij liggen kleurrijke bloemenborders die Ilse volop inspiratie bieden voor een wekelijks bloemboeket. Het natuurlijk ogende zwembad is opgebouwd uit duurzaam polypropyleen en grenst aan een stemmige moeraszone. Je zou denken dat het water van het zwembad op een natuurlijke wijze wordt gefilterd, maar in dit geval zijn het twee losstaande waterelementen die qua look en feel perfect op elkaar aansluiten. In het zelf ontworpen poolhouse huist de koperionisatie waardoor de zwemmers kunnen genieten van ecologisch en chloorvrij zwemwater.

Twee losstaande waterelementen die qua look en feel perfect op elkaar aansluiten

Waar natuur overneemt

Achterin de tuin ligt een vuurput die al menig verhaal heeft aanhoord. Tegen de tuingrenzen aan krijgt de natuur meer de bovenhand, waarbij de eigenaars de hulp inschakelen van schapen om het weidegras kort te houden. In de gevarieerde boomgaard schuilen enkele speeltuigen voor de kinderen. Ook een trampoline ligt stemmig verborgen achter een hoge haag. Bij valavond laat Ilse de tuin baden in een sfeervol licht.

Keihard genieten in de natuur

Een wandeling door deze tuin prikkelt alle zintuigen en geeft voedsel aan eigen verlangens. Hoewel het perfecte plaatje een moeilijke klus lijkt, doen ze daar bij Tuinen Hoornaert niet moeilijk over. Dit visitekaartje zegt veel meer dan duizend woorden ooit zouden kunnen beschrijven.

 

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Dit visitekaartje zegt veel meer dan duizend woorden