Overslaan en naar de inhoud gaan

Tuinverjonging in Schilde: mijn tuin, mijn huis

Nadat de woning een grondige opfrissing had gekregen, besloten de eigenaars dat ook hun tuin in Schilde een verjongingskuur kon gebruiken. Hiervoor legden ze hun lot in de handen van familie. Tuinaannemer Sam Debie bleek een goede keuze. Hij bezorgde zijn zus een tuin waarin ze zich thuis kan voelen.

een echte verjongingskuur

Zowel in voor- als achtertuin verwijderde Sam diverse bomen. De exemplaren die hij behield, gaf hij een grondige verjongingssnoei. In de voortuin liet Sam een knoestige oude fruitboom de dialoog aangaan met de strakke woning. Strak en toch natuurlijk oogt het grasperk, waar een afgelijnd perk gelaten is voor een weelderige bloemenweide.

Sam flankeerde de stevig gefundeerde oprit uit betonklinkers met een lossere grindstrook en diverse lage plantvakken. Langszij legde hij een grindpad dat uitgeeft op de achtertuin en vergezeld gaat van een losse wintergroene hulsthaag. Kundig geplaatste flagstones geven het terras achter de woning een robuuste uitstraling. Ook hier opteerde Sam voor een losse hulsthaag om het terras en de omliggende plantenborders ongedwongen te omarmen.

Gevarieerde beplanting

In de hoogte sieren karaktervolle solitaire bomen (o.a. grove den) de lage ondergroei van o.a. siergrassen en lavendel. Via enkele traptredes in flagstone bereiken de bewoners een uitgestrekt grasperk dat langs brede struikenborders tot diep in de tuin reikt. Het is er heerlijk flaneren langs de gevarieerde beplanting die elk seizoen weet te bekoren. Omdat de eigenaars weinig tijd hebben voor het onderhoud van hun tuin, houdt Sam het gazon met regelmatige maaibeurten in optima forma. Ook de tweejaarlijkse snoei van de sierstruiken en bomen neemt hij voor zijn rekening.

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Mijn tuin mijn huis
Mijn tuin, mijn huis
Mijn tuin, mijn huis
Mijn tuin, mijn huis
Mijn tuin, mijn huis
Mijn tuin, mijn huis
Mijn tuin, mijn huis
Mijn tuin, mijn huis