Overslaan en naar de inhoud gaan

Kindvriendelijke tuin: laat die bal maar komen

Eerder toevallig ontmoetten de eigenaars van deze langgevelwoning in Meerhout tuinaannemer Wim Beliën tijdens een opendeurdag in een tuincentrum. Ze vroegen hem om hun tuin een nieuw elan te geven en daarbij moesten de kinderen op de eerste plaats komen. Enkele gesprekken later lag het definitieve tuinplan op tafel en kon Wim aan de slag.

In de voortuin koos hij voor duurzame gebakken kleiklinkers om volop parkeerruimte te geven aan de klanten van de eigenaars. Enkele buxusbollen en een streepje groen breken het solide grondplan. Langszij legde Wim een brede oprit in kasseien en een met hortensia’s geflankeerd klinkerpad. Achteraan sluit de tuin perfect aan bij de landelijke stijl van de woning. Tegen de achtergevel genieten de eigenaars – beschut achter een hoge muur – van een ruim terras in Belgische blauwe hardsteen.

Ook de kinderen weten dit muurtje te appreciëren en voetballen er dat het een lieve lust is. Wolken van Portugese laurier (Prunus lusitanica), geurende lavendel en de witte bloemtrossen van Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ scheppen een aangenaam levendig klimaat aan het terras. Een ruim grasperk met bloeiende halfhoge en lage heesters langszij vormt het ideale decor voor de ravottende kinderen. Wanneer zij hun zwembrevet hebben gehaald, willen de ouders achterin de tuin nog een zwembad tussen de leibomen laten plaatsen. Tegen de achtergrens van het perceel tussen zuilvormige haagbeuken creëerde Wim een stemmig zithoekje. Enkele stapstenen in het gazon leiden naar een houten speeltuig en een bijgebouw. Een serre en groentetuin met diverse soorten klein- en leifruit mochten ook niet ontbreken, maar worden vanuit de woning aan het oog onttrokken door een hoge haagbeukenhaag. Een ruim klinkerpad laat er alle gemanoeuvreer met de kruiwagen gezwind toe.

Omdat de vrouw des huizes zweert bij in de zon gedroogd wasgoed, plaatste Wim ook een lange wasdraad. Zowel in de aanleg van de verhardingen als in het gezonde plantgoed toonde Wim zijn vakmanschap. De eigenaars waren vol lof over de vlotte samenwerking en kunnen nu hiervan volop de vruchten plukken.

 

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Laat die bal maar komen
Laat die bal maar komen
Laat die bal maar komen
Laat die bal maar komen
Laat die bal maar komen
Laat die bal maar komen
Laat die bal maar komen
Laat die bal maar komen
Laat die bal maar komen
Laat die bal maar komen