Overslaan en naar de inhoud gaan

Levendige tuin met knusse hoekjes

Na een actieve loopbaan was Marc helemaal klaar voor zijn pensioen. Dat stond synoniem met de liefde voor zijn tuin. Om die helemaal tot zijn recht te laten komen riep hij de hulp in van tuinaannemer Tom Ostyn. Dankzij de expertise van Tom werd de hof omgetoverd tot een levendige tuin met ronde vormen en knusse hoekjes, en voldoende uitdaging voor Marc om de handen uit de mouwen te steken. En vooral ook waar de kleinkinderen kunnen spelen. 

Nu Marc meer thuis is, wil hij op elk moment van zijn tuin kunnen genieten. Tom wist precies wat Marc bedoelde en koos voor een uitgelezen plantenselectie die de tuin elk seizoen in kleur zet. Rechts van het brede slingerende wandelpad voorzag Tom een elegante serre. Die doet dubbel dienst. Niet alleen voor de moestuin, maar ook als extra terras. Zodra het eerste lentezonnetje voorbij de wolken piept is dat de plek waar Marc en zijn vrouw tafelen en genieten van de natuurpracht buiten. 

Ook voor de kleinkinderen

Blikvangers in de tuin zijn zonder meer de opvallend gesnoeide haag achteraan en de drie grote platte rotsblokken die op natuurlijke wijze het einde van het gazon markeren. Goed gezien van tuinaannemer Tom, want de kleinkinderen zijn er gek op. Je zou voor minder blij worden als je uitgelaten van de ene naar de andere reuzenkei kan springen.

Vanop de roestbruine tuinbank die door hoge struiken aan het zicht onttrokken wordt, kan Marc de kinderen een beetje in de gaten houden. Op andere momenten is het de ideale plek om even weg te dromen. Niet in het minst door de haagbeukzuilen en een meerstammige Parrotia persica die weerwerk bieden aan de harde zomerzon. 

Beschutting en structuur

In de achtertuin biedt een halfhoge rode beukenhaag beschutting aan het terras. De moestuin krijgt beschutting van geleid fruit. Groenblijvende varens, buxuswolken, siergrassen met rode accenten (Imperata cylindrica ‘Red Baron’) geven structuur aan de tuin. 

Praktisch ingesteld als hij is, heeft Tom achterin de tuin een tuinhuis geplaatst. Zo hebben Marc en zijn vrouw een droge plek voor het hout van de kachel én een extra werkruimte. De sfeerverlichting en de waterpartijen zijn te bedienen met een druk op de knop. Allemaal handigheidjes die ervoor zorgen dat Marc elke dag ten volle van zijn welverdiende pensioen kan genieten.  

Deze tuin won brons in de categorie 'klein' in de wedstrijd van de 'Vlaamse tuinaannemer 2014-2015'.

Vind een tuinaannemer in je buurt.