Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakantietuin in exotische sfeer

Na een drukke werkdag moet voor de eigenaars van deze tuin in Sint-Niklaas alles in het teken staan van dolce far niente. Met een doorgedreven passie vertaalde tuinaannemer Guy Jaspers hun verlangen naar rust en geborgenheid in een doordacht tuinplan met een onweerstaanbaar vakantiegevoel.

31548

Een brede oprit in siertegels, afgewisseld met siergrind leidt langs hoge gegalvaniseerde steenkorven naar een sfeervolle achtertuin. Hier bevindt zich het absolute pareltje van de eigenaars: de combinatie van een sier- en zwemvijver met aansluitend een ruim poolhouse met sauna en spa.

Als terrasbekleding kozen de bewoners voor stijlvolle kunsthouten planken. Deze vereisen nauwelijks onderhoud, zijn zeer duurzaam en slipvast bij nattigheid. Stapstenen over het water scheiden het zwemgedeelte van het siergedeelte, maar de vissen stoten onder water op geen enkele grens.

Als randafwerking van de waterpartij werd geopteerd voor tijdloze inox profielen. Het moderne bijgebouw achterin de tuin geniet van de warme gloed van de omringende tuinmuren die met zachtroze steenstrips zijn bekleed. De glazen wanden van het bijgebouw kunnen trouwens volledig worden opengeschoven waardoor binnen en buiten in elkaar overvloeien.

Een breed lichtgrijs kiezelstrand leidt naar een exotisch paviljoen. Guy gaf het een stemmige omkadering van lage zomerbloeiers in diverse kleurtinten. Om de privacy te garanderen liet hij de bestaande coniferenhaag vergezellen van hoge leibomen.

Naast de woning bleef de verharding tot een minimum beperkt en ligt een ruim gazon dat met wintergroene struiken is omkaderd. De beplanting blaakt van gezondheid en dat is mede te danken aan de voorafgaande uitgebreide grondwerken waarmee Guy een goede waterbalans voor de planten kon garanderen.

Op diverse plaatsen in de tuin, zowel boven als onder water, voorzag Guy sfeervolle verlichting. Afhankelijk van het weer en het moment van de dag hebben de eigenaars een favoriet plekje in de tuin. Ook vrienden en familie zijn altijd welkom om mee van de immer aanwezige vakantiestemming te genieten. Voor het periodieke onderhoud van de tuin en zwemvijverinstallatie doen de eigenaars een beroep op de tuinaannemer. In deze privéoase van rust en ontspanning wordt het dagelijkse werk slechts een verre en vage herinnering.

Deze tuin won zilver in de categorie 'middelgroot' in de wedstrijd van de 'Vlaamse tuinaannemer 2020-2021'.

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Image
Vakantietuin in exotische sferen
Image
Vakantietuin in exotische sferen
Image
Vakantietuin in exotische sferen
Image
Vakantietuin in exotische sferen
Image
Vakantietuin in exotische sferen
Image
Vakantietuin in exotische sferen