Overslaan en naar de inhoud gaan

Moderne tuinrenovatie: zwembad, terras & beplanting

Zoals wel vaker gebeurt, komt bij de aankoop van een woning de tuin pas later in beeld. Ook in het West-Vlaamse Heule bleek pas na de verbouwingswerken dat deze danig verouderd en verwaarloosd was. Tuinaannemer Herwig Dendauw baseerde zich op een bestaand tuinontwerp en behield wat goed was, maar vernieuwde waar nodig.

Een nieuwe zwemervaring

Ten opzichte van de woning ligt de tuin enigszins verdiept. In de brede afhellende grastalud aan het terras was slechts een smalle trap voorzien om naar de dieper gelegen tuin af te dalen. Dit nodigde de bewoners niet echt uit om vaak het zwembad te gebruiken. Ook het poolhouse tegen de achtergrens van het perceel stond er wat verlaten bij. In eerste instantie gaf Herwig de bewoners een nieuwe zwemervaring met een nieuw, in beton gegoten zwembad. Naast een handige trap kreeg het ook een ietwat kortere lengte en een extra ligplaats net onder het wateroppervlak. Ook het oude poolhouse ging tegen vlakte en ruimde plaats voor een stijlvol bijgebouw in Franse eik. Bij warm weer kunnen de bewoners op het ruime terras een verfrissend drankje tappen en heerlijk relaxen, maar ook wanneer de zon niet van de partij is, blijft het poolhouse ‘the place to be’ voor de eigenaars en hun vrienden.

In beton gegoten zwembad met extra ligplaats onder het wateroppervlak

Karaktervolle beplanting

Vlak achter de woning legde Herwig zeer vakkundig twee terrassen aan in verouderde Belgische blauwe hardsteen. De brede treden waarop deze terrassen aansluiten, wenken uitnodigend om dieper in de tuin te gaan. Wolkenformaties van groenblijvende heesters en sierlijke grasvlakken scheppen een intiem klimaat en zorgen er voor dat de tuin ook in de winter volop zijn charmes behoudt. Verder plantte Herwig meerdere karaktervolle meerstammige struiken, bloeiende heesters en bloembollen om het voorjaar aan te kondigen.

Terras in blauwe hardsteen

Enkele jaren later namen de eigenaars opnieuw contact op met Herwig omdat ze de beplanting tijdens de zomermaanden te druk en te warrig vonden. In samenspraak met een tuinarchitect verwijderde Herwig alle bloeiende plantenborders, maar hij behield de groene struikmassieven. Hierdoor ontstond er o.a. plaats voor een extra grindterras met een decoratieve, bladhoudende olijfwilg (Elaeagnus x ebbingei) naast de woning. Met bloemborders die van lente tot herfst voor een steeds wisselend, maar rustgevend decor zorgen, ligt de weg open voor intense tuinbelevingen in elk seizoen.

 

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Grindterras naast de woning met bladhoudende olijfwilg (Elaeagnus x ebbingei)
Image
Een sprong in de toekomst
Image
Een sprong in de toekomst
Image
Een sprong in de toekomst
Image
Een sprong in de toekomst
Image
Een sprong in de toekomst
Image
Een sprong in de toekomst