Overslaan en naar de inhoud gaan

Moderne tuin: zoveel leefruimte extra!

Via goede kennissen kwamen de eigenaars van een perceel in Waarschoot terecht bij de jonge tuinaannemer Pieter Gyssels. Hun ‘speel’-tuin moest meer een ‘leef’-tuin worden, met leuke plekjes om te zitten en zo weinig mogelijk onderhoud. In zijn ontwerp legde Pieter, met veel inspraak van de eigenaars, de nadruk volop op wellness, water en zorgeloos genieten.

Een groen en open karakter

Perfect taps geschoren taxushagen en een bonte verzameling vaste planten kenmerken de voortuin. Een hoge houten schutting met tuinpoort waakt over de privacy van de bewoners. Zowel links als rechts legde Pieter vakkundig en met oog voor detail een pad in donkere, grafietkleurige kleiklinkers die mooi harmoniëren met het bestaande terras achter de woning. Lage taxushagen brengen structuur in de borders, maar behouden de openheid die deze tuin zo typeert. Tegen de woning aan liet Pieter ruimte voor de weelderig helderblauwbloeiende geranium ‘Johnson’s Blue’. Een drie bij zeven meter grote natuurlijke vijver nodigt haast uit voor een duik in het kraakheldere water, maar de bewoners houden het op kijken naar de vinvlugge vissen in het water. Een zee van witte bloemen omarmt het water op de achtergrond. Pieter koos hier voor Gaura lindheimeri, een sierlijke vaste plant die met zijn fijne, opgaande stengels tot laat in het najaar een bloeirijke blikvanger blijft.

Moderne tuin

Ruimte voor interesses

Langszij liet Pieter in zijn ontwerp ruimte voor een bubbelbad. Achterin kunnen de bewoners in verhoogde moestuinbakken de gezonde vruchten van hun arbeid oogsten. Pieter bekleedde ze met vlechtwerk zodat ze zeer natuurlijk hun plek vinden in het geheel. Tegen de tuingrens tussen de taxushagen nestelde zich een houten berging met stapelruimte voor brandhout. Een jonge linde biedt schaduw aan de houten tuinbank achterin de tuin. Het minimale hoogteverschil ving Pieter op met een lange trede uit Aziatische blauwe hardsteen. Het grasperk oogt verzorgd en dankt dat aan de uitgebreide grondwerken die eraan voorafgingen. Pieter stootte tijdens de aanleg immers op verschillende harde bodemlagen die hij diende te breken om een goede waterhuishouding in de tuin te kunnen garanderen. Waar voorheen enkel een grasperk lag, beschikken de bewoners nu over een tuin die bij het minste zonnestraaltje openbloeit en uitnodigt om in alle rust en stilte te bewonderen.

 

HIGHLIGHT
"Dankzij een welgekomen make-over herleeft onze tuin en wij nu ook"

 

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Moderne tuin
Zo veel leefruimte extra!
Zo veel leefruimte extra!
Zo veel leefruimte extra!
Zo veel leefruimte extra!
Zo veel leefruimte extra!
Zo veel leefruimte extra!
Zo veel leefruimte extra!
Zo veel leefruimte extra!
Zo veel leefruimte extra!
Zo veel leefruimte extra!