Overslaan en naar de inhoud gaan

Moderne tuin: speeltuin voor de zon

Een tuin die te veel onderhoud vroeg en de behoefte aan ruimte en rustplekjes die de zon vangen. Toen Rita en haar man hun verhaal aan tuinaannemer Stijn Naeyaert deden wist die meteen wat hem te doen stond, een onderhoudsvriendelijke speeltuin voor de zon aanleggen. Hij overtuigde met een sterk ontwerp waarin genieten centraal staat.

De wirwar van paadjes, vijvertjes en allerhande snoeivormen maakten plaats voor een piekfijn grastapijt dat enkel doorbroken wordt door een prachtige zwemvijver. De keien in het kristalheldere water vangen iedere zonnestraal en glinsteren als goud.  

Een extra zonneterras

De oorspronkelijke bomen, hagen en struiken gingen eruit en in de plaats zette Stijn een halfhoge haagbeukhaag die het gazon scheidt van het hardstenen terras. Waar ook de zon haar stralen uitstrooit er is altijd een plek in de tuin waar Rita en haar man er ten volle van kunnen genieten. Stijn voorzag namelijk een tweede zitplek achterin de tuin. Slim van hem om twee karaktervolle bomen naast het extra zonneterras te planten. Op het heetst van de dag bieden die een welgekomen schaduw.

Heesterborders

Links en rechts tegen de perceelsgrens gaf Stijn de tuin kleur en geur met mooie heesterborders (H. arborescens ‘Incrediball’), gemengde bloemenborders en siergrassen. Hoge steenkorven vullen de achterwand en geven de tuin een beschut gevoel.

Bakken van cortenstaal

Ook de voortuin kreeg een ravissante make-over. Links effende Stijn de grond  en plaatste hij robuuste steenkorven om het hoogteverschil elegant op te vangen.  Tussen een zee van lichtbruine kiezel kwam een uitbundige beplanting in bakken van cortenstaal. Onder de meerstammige haagbeuk koos tuinaannemer Stijn voor weelderige bloemen en siergrassen die nauwelijks onderhoud vragen. Buxus, lage sierheesters (Cornus stolonifera ‘Kelsey Dwarf’) en een ronde haag van groenblijvende olijfwilgen (Elaeagnus ebbingei) maken het plaatje helemaal af.

 

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Een speeltuin voor de zon
Een speeltuin voor de zon
Een speeltuin voor de zon
Een speeltuin voor de zon
Een speeltuin voor de zon
Een speeltuin voor de zon
Een speeltuin voor de zon
Een speeltuin voor de zon
Een speeltuin voor de zon