Overslaan en naar de inhoud gaan

Modern tuinontwerp: en... actie!

Een onderhoudsvriendelijk en open tuin, met volop ruimte voor de spelende kleinkinderen, dat wensten de opdrachtgevers van tuinaannemer Wim Beliën. Hij werkte met grote gebaren, koos planten die tegen een stootje kunnen en schiep volop adem- en speelruimte voor jong en oud. Het open dennenbos achter de tuin is daarbij een aangenaam surplus.

Een voortuin met grandeur

Wim maakte handig gebruik van het hoogteverschil vanaf de straatkant om de voortuin een gepaste grandeur te bezorgen. Zowel links als rechts van de brede trap die naar de voordeur leidt, verhoogde hij de plantbakken met brede wintergroene hagen en grote buxusbollen. Vier statige carpinuszuilen leggen verticaal alle focus op de voordeur. Rozenstruiken en hortensia ‘Annabelle’ vullen het grondplan aan met een overvloed van witte bloemen. Links van de woning loopt een brede oprit in vakkundig gelegde vlakke kasseien naar de achterliggende garage. Rechts begeleiden eikenbladhortensia’s en siergrassen het kleiklinkerpad naar de achtertuin. Ze worden rijkelijk ondersteund door een stevige laag boomschors om onkruidvorming tegen te gaan en het onderhoud tot een minimum te beperken.

Van een groene achtertuin gesproken

De achtertuin verrast door zijn openheid en groene karakter. Door zijn randbeplanting sluit hij ook mooi aan op het achterliggende speelbos. Als absolute blikvanger kozen de bewoners voor een in etages gesnoeide ginkgo biloba, onderaan vergezeld van kleurrijke sierheesters. Aan het terras mag lavendel, in het gezelschap van enkele kunstig gesnoeide buxusbollen, haar geuren verspreiden. Zowel links als rechts van het grasperk vertrekt een klinkerpad tot achterin de tuin. Rechts breekt Wim bewust de harde lijn van het tuinpad, dat er overgaat in stapstenen. Zo kunnen de bewoners met droge voeten over het gazon naar het voederhuisje om tijdens de wintermaanden, samen met de kleinkinderen, de vogels te voederen.

Hoogteaccenten krijgt deze tuin van een rij geleide sierappels (Malus ‘Red Sentinel) en een bolvormig gesnoeide Catalpa. Het achterliggende speelbos liet Wim makkelijk bereikbaar via een poortje in de taxushaag. Vanop het overdekte natuurstenen terras kunnen de bewoners een oogje in het zeil houden terwijl de kleinkinderen ravotten op het gazon. Tenzij ze hun heil zoeken in het speelbos achterin… Door de doordachte plantenkeuze van Wim hoeven de eigenaars niet te vrezen voor plantschade wanneer hun kleinkinderen iets te wild in de tuin te keer gaan.

 

HIGHLIGHT
"Ravotten à volonté is de bestseller van ons tuinmenu."

Vind een tuinaannemer in je buurt.

En actie
En actie
En actie