Overslaan en naar de inhoud gaan

Moderne tuin: neen, geen moestuin

Veel had het niet gescheeld of de eigenaars van dit perceel in het West-Vlaamse Bellegem hadden hun tuin omgetoverd tot een moestuin, maar de jonge tuinaannemer Michiel Demeyere schotelde hen een totaal andere beleving voor in de vorm van een zwembad. Het bleek een schot in de roos.

Binnentuin met intiem cachet

Al enige tijd lag er naast de woning een stukje grond onbenut. Concrete plannen hadden de bewoners niet, al kon de gedachte van eigen groenten en fruit wel bekoren. Toen het koppel in gesprek ging met tuinaannemer Michiel Demeiere, ontstond het idee om er een zwembad te installeren. Met de nodige branie en hulp van specialisten ging Michiel aan de slag.

Zowel voor de plaatsing van het zwembad als bij de houtwerken liet hij zich bijstaan door een deskundige collega of familielid. Langs de straatkant zorgt een hoge houten tuinmuur voor een gezellig en intiem cachet. Om redenen van veiligheid kan de tuindeur enkel van binnenuit worden geopend. Privacy en sportief genot gaan hier trouwens hand in hand.

Als visjes in het water

In deze omsloten binnentuin neemt het met Aziatische natuursteen omrande zwembad immers een prominente rol in. Door de opstaande randen ontstaat er extra zitruimte, wat handig meegenomen is tijdens een intiem tuinfeest. De technische ruimte van het zwembad ligt kunstig verborgen onder een breed hardhouten terras. Zowel het brede pad langs het zwembad als het terras zijn kundig uitgevoerd in donkere hardsteen. Lage siergrassen en een buxushaagje omkaderen de waterkant, terwijl hogere siergrassen ruggensteun bieden aan het zonneterras achterin de tuin. Door te kiezen voor Michiel voelen de eigenaars zich nu steeds als een visje in het water.

 

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Image
Neen, geen moestuin
Image
Neen, geen moestuin
Image
Neen, geen moestuin
Image
Neen, geen moestuin
Image
Neen, geen moestuin