Overslaan en naar de inhoud gaan

Tuin-facelift: voor en na de make-over

Nadat de kinderen hun jonge jaren ontgroeid waren, was ook de tijd rijp om de tuin te laten meegroeien. Het gazon in voor- en achtertuin had zijn beste jaren gekend en ook de terrassen en oprit naar de woning mochten wat meer grandeur uitstralen. Tuinaannemer Johan Stassijns leidde de werken in goede banen en gaf de eigenaars een nieuwe tuinbeleving.

Een complete metamorfose

Met het nieuwe tuinplan ging Johan meteen aan de slag. Hij verwijderde alle verhardingen en groef het gazon af. Voor de brede oprit naar de woning gebruikte hij donkergrijze kleiklinkers van Vandemoortele. Langszij loopt een pad in gekloven blauwe hardsteenklinkers naar de voordeur. Lage bodembedekkers wisselde Johan af met siergrassen, stemmige voorjaarsbloeiers, lage groenmassieven en witbloeiende hortensia’s. Een halfhoge Gleditsia triacanthos ‘Rubylace’ toornt er bovenuit en tooit zich in de lente met opvallend bruinrode bladeren. Later in het seizoen verkleuren de bladeren van bronsgroen naar groen. De bestaande klimophaag en een houten schutting verzorgen de privacy van de bewoners.

Een intieme en frisgroene achtertuin

De achtertuin heeft een zeer open, maar toch intiem karakter met een frisgroen grasperk en een hardhouten zonneterras centraal achterin. Een deel van de achtergevel van de woning dient als steun voor twee geleide fruitbomen. Aan hun voeten kunnen de eigenaars enkele smaakvolle kruiden plukken. Een klein en groot terras in graniettegels worden van elkaar gescheiden door een geurende lavendelwolk. Vanop het grote terras hebben de bewoners een mooi zicht op de aluminium vijver met waterval langszij. Deze staat onder een pergola die zich op termijn moet tooien met diverse klimplanten. 

In halfschaduw naast de woning kreeg een roodbladige Cercis canadensis ‘Forest Pansy’ alle ruimte om te schitteren met zijn hartvormige bladeren en roze voorjaarsbloei. Het vroeger strakke grondplan van de achtertuin gaf Johan meer dynamiek met solitaire bomen, lage en halfhoge wintergroene haagjes en golvende siergrassen. Een uitgekiend verlichtingsplan zorgt bij valavond voor sfeer en gezelligheid. De bewoners waren uitermate tevreden over Johans stipte en vakkundige uitvoering van de werken. Het kleine onderhoud nemen ze met plezier zelf voor hun rekening, al kunnen ze steeds met al hun tuinvragen en -problemen bij hun geliefde tuinaannemer terecht.

Vind een tuinaannemer in je buurt.

 

HIGHLIGHT
"Een tuinaannemer? Ja, maar meer nog een echte tuincoach!"

 

Een facelift voor onze tuin
Een facelift voor onze tuin
Een facelift voor onze tuin
Een facelift voor onze tuin
Een facelift voor onze tuin
Een facelift voor onze tuin
Een facelift voor onze tuin
Een facelift voor onze tuin
Een facelift voor onze tuin