Overslaan en naar de inhoud gaan

Landelijke tuin: vijftig tinten groen

Voor een grondige renovatie van hun achtertuin deden deze bewoners uit Kontich een beroep op tuinaannemer Jeroen Verheyen. Hij wist hen te bekoren met zijn oog voor detail en smaakvolle afwerking. Jeroen behield de bestaande verharding, maar bracht met golvend geschoren buxushagen meer diepte en speelsheid in hun immergroene tuin.

Meer diepte en ademruimte

Vanop het bestaande terras achter de woning nam het bijgebouw veel zicht naar de achterliggende tuin weg. Door de aanleg van een lange grasstrook, in combinatie met lage hagen en siergrassen gaf Jeroen de tuin meer diepte en ademruimte. Hij omvatte deze planten in een verhoogde plantenbak uit cortenstaal. Door de stammen van de meerstammige krentenboompjes op te snoeien hebben de bewoners vanop hun terras achter de woning een betere blik op de achtertuin. Daar golven de piekfijn geschoren buxushagen langs het frisgroene gazon. Dankzij de goede zorgen van de eigenaars en stille wenken van Jeroen oogt het grasperk hier jaarrond groener dan bij de buren.

Kom tot rust met een goed boek

Achter het bijgebouw behield Jeroen een bestaand terras. Met lage groene haagjes gaf hij het evenwel een mooie omkadering zodat het zich steeds leent om volledig tot rust te komen met een boek of verfrissing bij de hand. In een uitsparing halverwege het grasperk wist Jeroen de bewoners te verleiden met een derde intiem zonneterras in Vande Moortel kleiklinkers. Een sierstruik (Styrax japonicus) wuift de zonnekloppers verkoeling toe en tooit zich vroeg in de zomer met zachtgeurende klokvormige bloemetjes. Achteraan mondt het grasperk uit in verhoogde rotonde die Jeroen bekleedde met met siergrassen en Japanse kerselaars. In de lente tooien deze bomen zich met bleekroze bloesemwolken. Naar het najaar toe verrassen ze de bewoners met hun prachtig verkleurende herfstbladeren.

Met een minimale moeite houden de eigenaars hun tuin in topconditie, zodat hen nog volop de tijd rest om vanop een van de drie terrassen te genieten van een kommerloze tijd.

 

HIGHLIGHT:
‘Een hapje eten, een boek lezen of gewoon wegdromen in de zon? Na de heraanleg van onze tuin heb ik voor alles een uitgelezen plekje.’

Vind een tuinaannemer in je buurt.