Overslaan en naar de inhoud gaan

Landelijke tuin: duurzaamheid troef

De eigenaars van deze gerenoveerde landelijke hoeve in Putte leiden een druk leven, maar tijdens hun schaarse vrije momenten vertoeven ze graag in hun tuin. Tuinaannemer Robin Baetens verwerkte hun wensen in een ontwerp dat mooi aanleunt bij de woning en volop stoelt op duurzame materialen en een onderhoudsvriendelijke beplanting.

Strak lijnenspel met diverse groentinten

Een hoge beukenhaag omgordt deze landelijke tuin die door het gebruik van wintergroene accenten jaarrond mooi oogt. Vanaf de straatkant begroeten enkele majestueuze oude eiken de bezoeker die zijn wagen kan achterlaten op de brede grintparking voor de woning. Een pad van gerecupereerde Hollandse kleiklinkers brengt je langs lage buxuswolken tot bij de voordeur, waar een halfhoge onderbroken taxushaag de blik afschermt naar de achtertuin. 

Via een brede grintvlakte waarin drie laagstammige fruitbomen hebben postgevat, bereiken we de achtertuin. Daar wordt het rechte lijnenspel doorbroken door afgeronde borders met taxusmassieven en een lage beplanting in diverse groentinten. Rododendrons, hortensia’s, hibiscussen en andere solitaire struiken zorgen ervoor dat de tuin zich jaarrond met bloemen tooit. Zowel gazon als borders zijn omsloten met een roestbruine afboording in cortenstaal.

Terrassen van genot

Een eerste terras, een combinatie van Belgische blauwe hardsteen en gerecupereerde Hollandse kleiklinkers, ligt in de schaduw van een monumentale eik. Het tweede terras is pal op het zuiden gericht en via een kleiklinkerpad verbonden met het rustieke bijgebouw dat bijgestaan wordt door een in het voorjaar rijkelijk bloeiende catalpa. In de oksel van het pad figureren twee buxusbollen die in de hoogte het gezelschap krijgen van Pyrus salicifolia op stam.

Enkele figuratieve beelden en een kippenren achter een kastanjehouten afscheiding brengen de tuin helemaal tot leven. ’s Avonds stralen grondspots hun licht in de boomkruinen en zorgen stevige verlichtingsarmaturen in blauwe hardsteen voor licht in de duisternis.

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Duurzaamheid troef
Duurzaamheid troef
Duurzaamheid troef
Duurzaamheid troef
Duurzaamheid troef
Duurzaamheid troef
Duurzaamheid troef
Duurzaamheid troef