Overslaan en naar de inhoud gaan

Een groen staaltje van eigen kunnen

Voor vele tuinaannemers is de privétuin een plek om te experimenteren met planten en materialen. Voor tuinaannemer Frederic Cannaerts is het bovendien een ontmoetingsruimte voor familie en vrienden én een smaakvol uithangbord naar toekomstige klanten toe.

Een voortuin die nieuwsgierigheid wekt

Een ondiepe spiegelende waterpartij strekt zich haast over de ganse breedte van de voortuin. Langszij houdt een in buxus en taxus uitgevoerde wolkenformatie met perfecte rondingen haar gezelschap. Via een zachte glooiing in het grasperk overbrugt Frederic het hoogteverschil naar de woning toe. Deze omkaderde hij met een gevarieerde verharding van kasseien en blauwe hardsteen. Enkele buxusbollen en sierheesters omkaderen de grote grindparking langszij. Met een hoge gemetselde muur schermt Frederic alle blikken af naar de achtertuin. Om deze te bereiken moet je langs een zwarte metalen poort.

Rust en sereniteit

De achtertuin verrast door zijn rust en sereniteit. Een traag karrenspoor strekt zich tot diep in de tuin. Wanneer het weer het toelaat vinden we Frederic en zijn familie vaak op het het hoofdterras achter de woning. Bij regen kunnen ze uitwijken naar de gerestaureerde druivenserre naast de toegangspoort of knus loungen in het poolhouse achterin de tuin. Dit bijgebouw met boogstructuur is het enige element dat verraadt dat er dieper in de tuin een modern zwembad verscholen ligt. Zo blijft de blik op het omringende natuurlijke landschap steeds gevrijwaard. Tijdens de aanleg van het zwembad besloot Frederic om het poolhouse een handige ondergrondse ontspanningsruimte en technische kelder te geven waarin hij de zuiveringsinstallatie van het zwembad onderbracht.

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Tijdloos en subtiel

De beplanting in de achtertuin is sober, met enkele solitaire bomen, lage beukenhagen, siergrassen en snoeivormen van taxus en buxus. Achter de druivenserre creëerde Frederic nog handige, verhoogde plantbakken waarin groenten en kleinfruit welig tieren. Menig kinderhandje plukte hier al de zoete vruchten van de moestuinarbeid. De tuin oogt tijdloos, maar telt ook tal van frisse, moderne ideeën die Frederics klanten zeker zullen kunnen bekoren.

 

HIGHLIGHT:
‘Als je niet diep in onze tuin duikt, vind je nooit ons zwembad!’

 

 

Een groen staaltje van eigen kunnen
Een groen staaltje van eigen kunnen
Een groen staaltje van eigen kunnen
Een groen staaltje van eigen kunnen
Een groen staaltje van eigen kunnen
Een groen staaltje van eigen kunnen
Een groen staaltje van eigen kunnen