Overslaan en naar de inhoud gaan

Landelijke tuin: terras in volle zon

Langs hoge toppen en diepe dalen leidt de kronkelige weg naar een charmante woning in Linden waar de eigenaars een oplossing zochten voor hun steile achtertuin die grenst aan een bospad. Tuinaannemer Ludwig Van Coppenolle kwam met de ultieme oplossing en creëerde een romantisch en intiem groen kader rond de woning, waarbij de tuin aan haar grenzen haast het bos omarmt

Structuur het hele jaar door

Om en om staan de taxusstruiken en hazelaarhekjes in de voortuin waar de weelderig bloeiende roos R. ‘Heavenly Pink’ haar bloemtrossen bovenuit steekt. Siergrassen en lage taxushagen geven de tuin jaarrond structuur, terwijl twee catalpa’s in de hoogte hun takken spreiden. Een pad in kasseiklinkers loopt langs vier stevige zuilen van haagbeuk naar de voordeur, waar je voor de keuze wordt gezet; binnen gaan of zowel links als rechts een grindpad volgen doorheen de lage beplanting. Links leidt het pad naar een romantisch tuinbankje. Rechts opent zich een massieve hardhouten poort waarachter het pad via enkele solide treden afdaalt in de tuin.

De magistrale achtertuin

Even snoepen van de vijg- en bessenstruiken langszij en dan opent de tuin zich magistraal met een kleiklinkerterras dat omgord is door leifruit. Ludwig gaf de bewoners ruim de keuze om te genieten; naast dit terras ligt immers een tweede, lager gelegen terras in grindslag, en enkele treden lager bereiken de bewoners tussen de buxusbollen door een derde terras dat baadt in de zon. Lavendelstruiken geuren langszij en diverse hortensia’s en schaduwplanten stelen er de blikken in de aanpalende brede border. Meer verborgen tussen huis en tuinscheiding ligt een intiem hardhouten terras waar Ludwig handig gebruik maakte van het hoogteverschil om er houten zitbanken in de flank in te passen.

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Gebruik van elke ruimte

Elke ruimte rond de woning is handig benut. Dieper in de tuin ligt zelfs een breed grasperk om te ravotten of om ’s ochtends met de voeten over het bedauwde groene tapijt te gaan. Of kiezen de bewoners eerder het met houtschilfers aangelegde paadje dat hen recht het bos in leidt. Enkel een kastanjehouten hek geeft aan waar de tuin eindigt en de natuur het overneemt. Dankzij de ingrepen van de tuinaannemer vinden de bewoners altijd rust en geborgenheid in hun tuin.

 

HIGHLIGHT:
‘Hier word ik één met de natuur. Een heerlijk gevoel!’