Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijver aanleggen: tips van de expert

Vijver aanleg kan zowel in het voorjaar als in het najaar. Een vijver aanleggen is geen lachertje. Wil je zeker zijn van een geslaagde opwaardering van je tuin, neem dan een tuinaannemer onder de arm.

Bespreek je vijver met je tuinaannemer

Je hebt heel wat mogelijkheden als je water wil in je tuin. Modern, hedendaags, klassiek… De mogelijkheden zijn eindeloos. Bespreek je droomvijver met je tuinaannemer. Samen kunnen jullie beslissen of je er een mooie, stille plantenvijver van maakt, of kiest voor een visvijver. Of misschien wil je wel een watervalletje, subtiele fontein of een heuse zwemvijver. Jij mag dromen, je tuinaannemer zorgt voor de integratie in je tuinplan en een vlekkeloze vijver aanleg.

Vijver aanleggen
Vijver aanleggen
Vijver aanleggen
Vijver aanleggen
Vijver aanleggen
Vijver aanleggen
Vijver aanleggen
Vijver aanleggen
Vijver aanleggen

Welke vergunningen heb je nodig voor de aanleg van een vijver?

Wist je dat je voor de aanleg van bepaalde vijvers een vergunning nodig hebt? Onder bepaalde voorwaarden kan je hiervoor vrijgesteld worden, bijvoorbeeld afhankelijk van de afstand van de perceelgrenzen, de afstand tot de woning of hoeveel andere constructies je hebt in de tuin. Laat je informeren door je tuinaannemer

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Professionele vijveraanleg zorgt voor een minimum aan onderhoud

Een goed aangelegde vijver vraagt een minimum aan onderhoud. Enkele dingen waarmee je tuinaannemer rekening houdt: de verhouding met de oppervlakte van de tuin, de filterzone moet voldoende groot zijn... Een vijver aanleggen is duidelijk een specialistenklus. Bij een vijver hoort altijd een filtersysteem. Als er in je vijver een goede verhouding ontstaat tussen watermassa, vissen en beplanting is een pomp niet echt noodzakelijk. Het microbiologisch leven in de vijver houdt de boel dan in evenwicht. Je tuinaannemer weet er alles van en zorgt ervoor dat je waterpartij perfect aansluit bij je wensen.