Overslaan en naar de inhoud gaan

Unieke tuinaanleg: op vakantie in eigen tuin

‘Waarom vragen we geen tuinaannemer uit de buurt om onze tuin een nieuw elan te geven?’ dachten de eigenaars van een huis in Ham. Zo kwamen ze in contact met tuinaannemer Wim Beliën. Toen ze hem hun plannen voorlegden, klikte het meteen. Hij vertaalde hun vakantiegevoel naar een unieke tuin die vloeiend aansluit bij de woning en zijn bewoners.

Voortuin om u tegen te zeggen

Wim gaf de voortuin een uitgesproken groen karakter. Hij strooide er gul met diverse snoeivormen van buxus, taxus en schijnhulst langs het kleiklinkerpad naar de voordeur en tegen de met porfier kasseien verharde oprit en parking. Een witte wolk van hortensia’s ligt gevlijd tegen de voorgevel, terwijl Wim een Japanse haagbeuk (Carpinus japonica) een centrale rol toebedeelde. Deze solitair kreeg een bijenkorf snoeivorm en tooit zich met decoratieve bloeitrossen die op hopbellen lijken.

Voortuin met o.a. Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ en Carpinus japonica

Warme avondsfeer

De smaakvolle, op maat gemaakte tuinverlichting die we ook in de achtertuin aantreffen, creëert ’s avonds een aangename, warme sfeer. Naast de woning leidt een vakkundig gelegd pad in oude kleiklinkers naar de achtertuin. Hier schonk Wim de eigenaars zowel een overdekte zithoek in kleiklinkers als een zonneterras in blauwe hardsteen. Het eikenhouten bijgebouw biedt onderdak aan meerdere functies. Naast carport en terrasoverkapping doet het ook dienst als technische ruimte voor het aanpalende zwembad. Dat beschikt over een waterterras zodat de bewoners ook kunnen zonnen onder water.

Smaakvolle tuinverlichting zorgt voor aangename, warme sfeer

Achtertuin met geboortebomen

Achter een tweede multifunctioneel bijgebouw kregen de kippen de ruimte om de pootjes te strekken. Een aangepaste beplanting van lage fruitbomen en bessenstruiken biedt hen de nodige beschutting bij al te zonnig weer. Achterin de tuin kregen twee geboortebomen een nieuwe bestemming. Het is er heerlijk toeven in de schaduw van hun bladeren. De borders langs het gazon beplantte Wim met een ruime variatie aan bloeiende vaste planten en struiken die kleurrijk de seizoenen volgen. Een verkwikkende zwempartij of gezellig tafelen op het terras; het vakantiegevoel is steeds aanwezig.

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Op vakantie in eigen tuin
Op vakantie in eigen tuin
Op vakantie in eigen tuin
Op vakantie in eigen tuin
Op vakantie in eigen tuin
Op vakantie in eigen tuin
Op vakantie in eigen tuin
Op vakantie in eigen tuin
Op vakantie in eigen tuin