Overslaan en naar de inhoud gaan

Landelijke tuin: in groene golven

Al enkele jaren was de verouderde en deels verwaarloosde tuin een bron van ergernis voor de eigenaars uit Keiem. De brede coniferenhaag had haar beste tijd gekend en met kleine kinderen in de familie moest de diepe en overwoekerde vijver plaats maken voor een ruimer en veiliger speelgazon. Tuinaannemer Jens Defloo inventariseerde de wensen en gaf de tuin een verjongingskuur om u tegen te zeggen.

Ruimtecreatie

Jens verwijderde de achterliggende vijver en alle bestaande verhardingen en planten. Ook de coniferenhaag ging voor de bijl zodat de tuin al veel ruimer oogde. In de voortuin koos Jens voor robuuste kandla grey platines als verharding voor de weg naar garage en carport en het pad langszij. Deze combineerde hij met oosterse blauwe kalksteen voor de toegangsweg naar de voordeur.

Pad in blauwe hardsteen met lage siergrassen (Sesleria autumnalis) en golvende struikmassieven

Tijdloos karakter

Golvende hagen van Portugese laurier en bolronde snoeivormen van schijnhulst geven de voortuin een tijdloos karakter. In het vlakke gazon geeft een meerstammige sierappel extra grandeur aan de voortuin, terwijl enkele geurende klimrozen tegen de zij- en voorgevel en lage siergrassen langszij de woning romantisch omkaderen. Achter een hoge hardhouten poort bevindt zich de omsloten achtertuin. Hier vormen wintergroene golvende struikmassieven het geraamte van de tuin. Een hoge haag en heidematten schermen de blikken van nieuwsgierige voorbijgangers af.

Oprit van kandla grey platines met links Calamagrostis x acutiflora 'Karl Foerster'

Extra ruimtegevoel

Elk seizoen krijgt kleur door de doordachte combinatie van wit- en rozebloeiende vasteplanten in de borders. Tegen de woning kregen de bewoners een ruim zonneterras in blauwe kalksteen. Langszij kunnen ze op een intiem grindterras genieten van de avondzon. Op vraag van de bewoners behield Jens het tuinhuis en maakte hij het makkelijk toegankelijk via een sober grindpad. De grote vijver van weleer maakte plaats voor een ruim speelgazon. De eigenaars zijn Jens zeer dankbaar voor de nuttige ingrepen en het extra ruimtegevoel dat hij hen gaf.

Vind een tuinaannemer in je buurt.

In groene golven
In groene golven
In groene golven
In groene golven
In groene golven
In groene golven
In groene golven
In groene golven
In groene golven