Overslaan en naar de inhoud gaan

Familietuin met ontspannende privéwellness

In het landelijke Keiem kreeg tuinaannemer Jens Defloo de vraag of hij een familietuin met aansluitend een privéwellnessunit wilde vormgeven. De bewoners leven meer buiten dan binnen. Jens schiep een tuin waarin zowel groot als klein zich totaal kan verliezen.

30581

Wintergroene omkadering

Woning en wellnesscomplex zijn enkel te betreden via een centrale houten toegangspoort. Deze kreeg een uitnodigende omkadering in wolken van wintergroene steeneik. Achter de poort loopt een breed karrenspoor in kandla grey kasseien tot vlakbij de woning. Langszij golven wintergroene massieven langs de oprit.

Breed karrenspoor in kandla grey kasseien

Even verderop, op een kunstig aangelegde kleiklinkerparking, vindt elke auto een plekje. Vanaf dit punt heb je een zicht op de achtergelegen weide met enkele fruitbomen en kleine boerderijdieren. De weide en het gazon tegen de woning zijn van elkaar afgeschermd met houten palen en enkele oude knotwilgen. De privétuin aan deze kant van de woning omvat ruime bloemenborders met vaste planten en heesters.

Achtergelegen weide met enkele fruitbomen en kleine boerderijdieren

Ook een trampoline kreeg een plekje in het gazon, omringd met kleiklinkers. Rond de woning ligt een pad in Chinese hardsteen. De tuin van de woning kreeg rondom een haag van Carpinus betulus. Aan de zijkant kregen de eigenaars een stemmig groen kader dat zicht geeft op het omringende landschap bij zonsondergang.

Een haag van Carpinus betulus

Bloei voor bijen en vlinders in de zomer

Voor de woning ligt een grote privétuin met speelgazon. De verschillende borders langszij bestaan uit vaste planten, heesters, bloembollen en enkele solitaire bomen. De uitbundige bloei in het voorjaar en tijdens de zomermaanden lokt vele bijen en vlinders. Vanuit de privétuin is er een toegang naar een volledig afgesloten wellnesscomplex met spa en hardhouten zonneterras.

borders van vaste planten, heesters, bloembollen en enkele solitaire bomen

Dit geheel kreeg een tijdloze groene omkadering. De tuin is voorzien van functionele en sfeerverlichting. De vele grondverbeteringswerken die Jens uitvoerde, werpen hun vruchten af, want de beplanting oogt uitermate gezond en dat geluk lees je ook af op de gezichten van de eigenaars.

Deze tuin won goud in de categorie 'jong talent' in de wedstrijd van de 'Vlaamse tuinaannemer 2020-2021'.

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Privéwellnessunit