Overslaan en naar de inhoud gaan

51.1779955, 4.4321806

rreac04 bv

Vestiging

Pastoor van de Wouwerstraat 41
2600 Berchem
België

Route

Projecten die letterlijk en figuurlijk organisch groeien


De naam Rreac04 zegt eigenlijk wel iets over onze manier van werken: een vraag van de klant is bij ons het startsein voor reactie en interactie. Voor we aan een concept beginnen, gaan we in meerdere betekenissen van het woord bij de klant ‘naar binnen’: we bekijken zijn interieur en proberen via grondige gesprekken te weten te komen wat hij echt wil.
We maken onze klanten ook duidelijk dat een échte tuin geen instant installatie is: de natuur laat zich niet dwingen en in een krappe timing wringen. Door dat te benadrukken, geven we de klant meer vrijheid en financiële ademruimte: het is perfect mogelijk en vaak zelfs wenselijk om te faseren en in stukjes te budgetteren. Wij spreiden regelmatig projecten waarvoor een werktijd van pakweg drie weken is geraamd over anderhalf jaar, met een optimale verdeling van budget en seizoensgebonden activiteiten. Die aanpak biedt naast het budgettaire nog heel wat voordelen: de klant kan nog aanpassingen maken in de loop van het traject én hij ziet zijn tuin en alles wat erin staat organisch groeien.

Geen groene vingers en toch veel kleur


Uiteraard houden we in de mate van het mogelijke rekening met de wensen van onze klanten. De rode draad in dat groene verhaal is de uitdrukkelijke wens van de klant om te kiezen voor onderhoudsarme opties die visueel toch verleidelijk zijn. Prachtige prairietuinen zijn het attractieve antwoord op die vraag: de combinatie van schitterende siergrassen die nauwelijks onderhoud vragen met een keur aan kleurrijke, kwalitatieve planten is ontzettend mooi. De bloeitijd van de diverse vaste planten zorgt voor periodieke pracht, waardoor de tuin een heel jaar lang leeft, beweegt en van uitzicht verandert. Op het moment dat de planten niet in bloei staan, doen de siergrassen hun naam eer aan en zorgen ze voor esthetische waarde. Door te kiezen voor de juiste vaste planten en grassen is een tuin het jaar rond een lust voor het oog én rust voor de ziel.

Duurzame diversiteit


De laatste 30-40 jaar was er in heel wat ‘Vlaamse’ tuinen een wildgroei aan vreemde gewassen. Bij Rreac04 kiezen we voor een grote verscheidenheid aan inheemse planten en dat zorgt voor een dubbele duurzame dynamiek. Enerzijds stimuleert de diversiteit aan planten de fauna: de bodem leeft op en wordt de gedroomde grond voor een bedrijvige biotoop en ook bovengronds brengen de planten heel wat leven in de brouwerij, door vlinders, bijen, kevers, vogels en andere dieren aan te trekken. Ten tweede én niet onbelangrijk getuigt ook het terugverdieneffect van een duurzame visie: de tuinen hebben nauwelijks onderhoud nodig en zelfs als je geen groene vingers hebt, moet je maar zelden beroep doen op een tuinman.

A man for all seasons!


“Reac04 is de rechterhand voor elke klant. We denken mee na en begeleiden elk project tijdens het hele traject. Alles begint bij een duurzame dialoog en organisch overleg met de klant: als we iets voorstellen, nemen we de diverse materialen ook echt mee en maken we een visuele voorstelling van het project. Bij groen licht stellen we een stappenplan op en plannen we diverse fases, met ruimte voor bijsturing en flexibiliteit. Ook voor het onderhoud mag de klant op ons rekenen. We bieden een meerwaarde naar visie en kwaliteit en dragen met de klant een steentje bij aan een betere wereld: onze tuinen zorgen voor een gezondere en bredere biotoop in bebouwde gebieden waar daarvoor normaal geen ruimte zou zijn. Heerlijk toch? Een prachtige tuin zorgt op letterlijk en figuurlijk voor een mooiere wereld!"

Specialisaties

Ontwerp
Algemeen nazorg eigen projecten
Expertise
Hagen en snoeivormen
Onderhoud - overige
Onderhoud gazon
Aanleg - Overige
Afsluitingen
Beplantingswerken
Bestratingswerken
Constructies (buitenkeukens, tuinhuizen, carports)
Daktuinen
Gazon
Ontwerp / advies
Opvolging na ontwerp
Renovatie
Technieken (verlichting en berekeningen)
Vijvers
Zwemvijver

Realisaties