Overslaan en naar de inhoud gaan

50.9968915, 4.3168038

51.0881962, 4.8210353

Plantendak.be

Contactgegevens

Hoofdtelefoonnummer
E-mail
info [at] plantendak.be

Vestiging

Londerzeelsesteenweg
1860 Meise
België

Route

Vestiging 2

Lossing
2260 Westerlo
België

Route

Over ons

Welkom bij Plantendak.be, uw partner in de aanleg van groendaken.

Wij bestaan uit een team dat ecologie en duurzaamheid erg hoog in het vaandel draagt, en willen dit ook laten doorschijnen in ons werk. Door enkel met hoogwaardige en ecologische sedumstekken, -matten en -tegels te werken garanderen wij kwaliteit. De planten zijn bovendien lokaal geteeld, namelijk bij onze Belgische telers. Verder gebruiken wij enkel duurzame substraten waarin de planten zich optimaal kunnen ontwikkelen. Hierbij zetten we in op het gebruik van turfvrij substraat voor de aanleg van onze groendaken. Dit maakt dat onze ecologische voetafdruk enorm daalt.

De aanleg van groendaken heeft vele voordelen zoals het verbeteren van het uitzicht op de daken van uw tuinhuis, carport, veranda... maar ook de opslag van regenwater (30L/m²), het verkoelen van de omgeving in hete zomers, zorgen voor isolatie in de winter, het zuiveren van de lucht door de opname van fijnstof en nog veel meer! ​De aanleg van een groendak is de aanleg van een stukje natuur, hierdoor heeft u recht op subsidies (vergroening). Neem een kijkje op de website van uw gemeente of op premiezoeker.be en vraag er uw subsidies aan.

Hulp of meer info nodig? Neem gerust contact met ons op of kom eens langs te Meise of te Westerlo.

Dit is Astrid, het brein achter deze onderneming.

Specialisaties

Plantendak.be is een onderneming die zichzelf laat onderscheiden in het aanleggen van duurzame groendaken. We gebruiken hiervoor uitsluitend duurzame en, zo mogelijk, gerecycleerde materialen. Dit alles geheel op maat, met een groot oog voor detail en afwerking. Wij dragen duurzaamheid en ecologie hoog in het vaandel, en werken elke dag hard aan het maken van een verschil.

Wij zijn gespecialiseerd in het vergroenen van daken en dit kunnen wij op twee manieren verwezenlijken. Enerzijds door de aanleg van sedumtegels en anderzijds door de aanleg van sedummatten (systeem in lagen). Beiden hebben hun voordelen. Afhankelijk van de structuur van uw dak wordt er dus eerder tegels of matten aangelegd. Alvorens het plaatsen van het groendak plannen we een gesprek met u in ter plaatse. Hier bespreken we de praktische zaken en horen we graag wat uw wensen zijn. Op die manier kunnen wij correctheid en kwaliteit garanderen.

Algemeen nazorg eigen projecten
Aanleg - Overige
Constructies (buitenkeukens, tuinhuizen, carports)
Daktuinen
Opvolging na ontwerp
Renovatie

Realisaties